van der Horst

Syntix Superprix: Bernard Claes en Cedric Wauters op de valreep

BMW Clubsport Trophy
BMW Clubsport Trophy
Op Circuit Zolder, waar de vierde manche van de BMW Clubsport Trophy werd gehouden, werd eens te meer bewezen hoe intens de competitie voor jonge rijders, gentlemen drivers en gepassioneerde amateurs kan zijn. In de allerlaatste ronden werd beslist over winst en verlies op Limburgse bodem, waarbij de DZ Competition BMW 3 Reeks met Bernard Claes en Cedric Wauters als eerste over de meet kwam. Eén ronde voor afvlaggen waren het nochtans Lorenzo Donniacuo en Giovanni Scamardi (BPW Valentino Racing) die op de zege leken af te stevenen, na een inhaalrace op het scherp van de snee. De beide leiders konden er overigens pas na de meet gerust in zijn, want ook de BMW van QSR met Jimmy de Breucker aan het stuur, bleef de aansluiting met de top behouden. Uiteindelijk zouden de drie teams op het podium maar door enkele seconden gescheiden worden.
De BMW Clubsport Trophy neemt vanaf vanavond vakantie, echter niet zonder dat vier van de teams op zondag ook nog in de Belcar Trophy uitkomen, als ultieme voorbereiding op de 24 Hours of Zolder, de volgende manche van het kampioenschap. Die wedstrijd vindt op 29 en 30 augustus op Circuit Zolder plaats.

Lorenzo Donniacuo zette eens te meer zijn BMW op de polepositie, maar dat betekende niet dat de race zonder strijd zou verlopen. Vooraan bleven de deelnemers van de BMW Clubsport Trophy aan elkaar gewaagd, tot grote vreugde van Promotor Jan Horemans.
“Ik geniet iedere maal van de strijd in deze competitie waar rijders met heel diverse achtergronden elkaar treffen. De verschillen zijn uiterst klein en de teams bereiden zich iedere race beter op de competitie voor. Ik ben echt gelukkig met de evolutie van de BMW Clubsport Trophy, waar ons team nog steeds iedere dag hard aan werkt.”

Opvallende gast in het peloton van de BMW E46, E90 en E92 was zonder meer Nicolas Vandierendonck. De racende ondernemer kwam net uit zijn monsterachtige Corvette C6.R GTE gekropen en stapte met de glimlach in de BMW met startnummer #325 van JJ Motorsport, een wagen die hij voor de gelegenheid deelde met Manu Van De Ryse en Kevin Kenis.

Nicolas Vandierendonck was erg opgetogen over zijn deelname aan de race: “Vergis je niet, met onze BMW snel gaan, is even moeilijk als met de Corvette. De moeilijkheden zijn enorm divers, maar de BMW vergt, vanwege het mindere vermogen, een zeer fijne rijstijl, ideaal om ook echt goed te leren racen met een toerwagen, in bovendien een zeer compact peloton. Ik ben ook gecharmeerd door de leuke organisatie en ik ben blij dat ik op de uitnodiging van mijn vrienden ben ingegaan om hier te rijden. Chapeau!” 

Ondertussen was de wedstrijd stevig op gang en achter de top 3 was er ook volop strijd voor de ereplaatsen. Zo werden Zeeuws-Timmers (QSR) knap vierde, nipt voor de MSTC BMW van Kobe Claes en Olivier Hermans, die in hun spiegels de BMW van Nicolas Vandierendonck, Manu Van De Ryse en Kevin Kenis zagen. Als zevende kwam de BP Valentino Racing bolide (Pascal Bendib-Fabrizio Valentino-Christophe Klimpaire) over de meet, terwijl Thierry De Zan en Rodrigue Gillion jammer genoeg met pech werden uitgeschakeld.

BMW Clubsport Trophy
   • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons