van der Horst

Syntix Superprix: BMW M235i Racing Cup doet het met Belcar Trophy en BMW Clubsport Trophy met BGDC

BMW Clubsport Trophy
BMW Clubsport Trophy
We zijn alweer halverwege het seizoen en de beide nationale competities met BMW’s zullen tijdens het komende weekend weer voor de nodige spanning en het spektakel zorgen. Plaats van afspraak daarvoor is Circuit Zolder, maar opgepast in tegenstelling tot de vorige meeting zien we beide kampioenschappen niet samen aan het werk. De BMW Clubsport Trophy zien we tijdens de Zolder Superprix op zaterdag aan het werk, samen met de collega’s van de BGDC, terwijl de BMW M235i Racing Cup het zal doen samen met de Belcar Trophy op zondag. Voor beide competities is het de vierde race en na het weekend zal er zeker een eerste bilan kunnen opgemaakt worden.
De deelnemende teams zullen dit weekend dus de tenten opslaan in Limburg, meer bepaald op Circuit Zolder. Het is de laatste afspraak voor de zomervakantie, maar nu al kunnen we verklappen dat het weerzien na de meer dan verdiende rustpauze, er een hele mooi zal zijn.
 
Jan Horemans (Promotor): “Inderdaad, deze races van de BMW M235i Racing Cup en de BMW Clubsport Trophy zijn de laatste afspraken voor de 24 Hours of Zolder tijdens het laatste weekend van augustus. Voor al onze teams is dit de laatste kans om het materiaal aan de tand te voelen, voor we de zomerpauze ingaan. Het is dus niet alleen een belangrijke race an sich, maar ook een laatste generale repetitie voor de 24 Hours of Zolder, waar we minimaal 9 BMW Clubsport Trophy teams en 11 BMW M235i Racing teams aan de slag zullen zien. Nu gaan we eerst deze mooie dubbele afspraak tijdens de Zolder Superprix afwerken en dan kunnen we aan de slag voor de schitterende uithoudingsklassieker op Limburgse bodem. Een ding weet ik zeker, onze beide competities zijn zeer intens en we kijken met spanning uit naar wie er als leider de zomervakantie zal intrekken, zowel in de BMW M235i Racing Cup als in de BMW Clubsport Trophy
 
BMW Clubsport Trophy: spanning troef
 
Negen teams tekenen present zaterdag op Circuit Zolder voor de vierde afspraak van het seizoen en de situatie in het kampioenschap is erg spannend. Bernard Claes en Cedric Wauters voeren de tabellen aan, met een minieme voorsprong van drie punten op Lorenzo Donniacuo en Giovanni Scamardi. Het belooft ook in Zolder weer een strijd op het scherp van de snee te worden. Achter de beide duo’s, heeft Jimmy De Breucker nog steeds uitzicht op de lauweren, net als een compact peloton van achtervolgers, met Guino Kenis, Giovanni en Luigi Donniacuo enz. Noteer overigens dat tijdens de 24 Hours of Zolder er vier maal punten te verdienen zijn! De kwalificaties staan vrijdagavond op het programma, de race start zaterdag om 14u00.
 
BMW M235i Racing Cup: wie gaat als leider de zomer in?
 
Eveneens negen teams komen zondag om 16u20 aan de start van de vierde race van de BMW M235i Racing Cup. Michael Schrey (66) leidt de debatten na zeges in Spa en Zandvoort, maar Fred Bouvy (61) zal zeker geen genoegen nemen met de tweede plaats. Vergeet ook niet dat de Brusselaar eerder in Zolder al won, samen met David Dermont. Ook Stéphane Kox en Maceij Dreszer (56) volgen op korte afstand. Ook hier zien we een identiek scenario als in de Clubsport Trophy met achter de leiders een jagend peloton.
 
Afspraak dus op zaterdag 20 en zondag 21 juni in Limburg, waar autosport weer echt een feest zal zijn!

BMW Clubsport Trophy & BMW M235i Racing Cup



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons