van der Horst

Syntix Superprix: Nabeschouwing FSA Racing Team

Afgelopen zaterdag stond, amper twee weken na de ‘Benelux Open Races’ te Zandvoort, de vijfde manche van het BGDC-kampioenschap 2015 op het programma en dit in het kader van de ‘Syntix Superprix’ te Circuit Zolder. De honger naar een podiumplaats, liefst de hoogste, bij het pilotenduo Huygens/Vandenabeele was groot. Na de pech tijdens de vorige race, waarbij de #17 door een aanraking met de curbs een draagarm brak en tot overgave was gedwongen, wilden de twee maar al te graag revanche nemen en wat achterstand goed maken in het puntenklassement.
‘De wagen was maar net op tijd klaar voor de koers dus echt testen zat er helaas niet meer in. De kwalificaties op vrijdag zouden meteen een algemene repetitie worden en zoals vaak op algemene repetities, vreesden we dat er nog van alles fout zou gaan’, vertellen Huygens en Vandenabeele na afloop. ‘Gelukkig was dat in dit geval niet zo. De wagen ging echt perfect en dit hebben we wederom, helemaal te danken aan de expertise van EMG Motorsport, waarvoor dank.’

De kwalificaties waren superspannend en na een hevige strijd haalde Johan Huygens met amper een seconde voorsprong, uiteindelijk de pole binnen, vóór Longin/Piessens en Dewit. De opstelling voor de 125 minuten durende race de dag nadien, was bekend. De concurrentie ook.

Zoals we reeds gewoon zijn, nam Vincent Vandenabeele de start maar al snel nam de #163 van Longin/Piessens de leiding over, gevolgd door Dewit en Rasse/Rasse. ‘Hoewel de auto zeer goed ging, waren we vroeg in de race gedwongen tot een pitstop, ten gevolge van een lekke band. Hierdoor zijn we teruggezakt tot de 52ste plaats. Daarna begon voor ons een échte inhaalbeweging – wat niet vanzelfsprekend is met een deelnemersveld van bijna zestig wagens – en gelukkig bleven we dit keer van groot onheil gespaard gedurende de rest van de race.  Uiteindelijk koersten we door tot de tweede plaats, na Rasse/Rasse en vóór Koen Dewit. Het moet gezegd dat het na de race wel nog even spannend afwachten was aangezien we twee ronden straftijd hadden gekregen maar na onderzoek heeft de koersdirectie deze sanctie gelukkig terug ingetrokken waardoor we toch een mooie tweede plaats behaald hebben. Een eerste was leuker geweest, dat steken we niet onder stoelen of banken want het zat er dit keer écht in, maar we denken dat we toch trots mogen zijn op wat we gepresteerd hebben en willen via deze weg ook zeker en vast de winnaars feliciteren, de sponsors bedanken, de fans en natuurlijk ook EMG Motorsport.’

Voor FSA Racing Team is deze tweede plaats een welgekomen ‘geschenk’ want hierdoor naderen Johan Huygens en Vincent Vandenabeele in het algemeen klassement tot op tien punten van de tweede plaats en slechts twintig punten van de eerste. Het seizoen is dus zeker nog niet voorbij… Wij kijken alvast uit naar de volgende race in oktober maar genieten eerst van een welverdiende vakantie.

FSA Racing Team Press
 



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons