van der Horst

Syntix Superprix: Van F1 over GT tot Toerisme

Superprix Zolder
Superprix Zolder
Het is inmiddels traditie op Circuit Zolder: de Syntix Superprix powered by Pirelli eind juni, vlak voor de start van de schoolvakanties. Ditmaal staat de Syntix Superprix gepland in het weekend van 20-21 juni en ook dit jaar is het programma van de Syntix Superprix weer bomvol! Eén van de hoogtepunten van het evenement is het BOSS GP-kampioenschap, met daarin aan de start spectaculaire Formule 1-bolides, Champcars, GP2-wagens en zelfs V12 aangedreven formulewagens uit de voormalige Superleague Formula. Maar daarnaast is er met de Supercar Challenge, de Belcar Trophy, De Renault Clio Cup, BGDC en de BRCC ook genoeg spektakel op de baan.
BOSS GP staat voor Big Open Single Seaters en dit kampioenschap doet al vele jaren zijn naam eer aan. Het veld bestaat uit een keur aan oude formulewagens, variërend van oude Formule 1-bolides tot GP2-wagens en auto’s uit de Champcars. Kortom: een mooi veld supersnelle wagens met een verschrikkelijk mooi motorgeluid zoals nu in de Formule 1 niet meer is te horen!

 

Supercar Challenge
Supercar Challenge
De Supercar Challenge is met twee grote startvelden met GT’s en toerwagens uitgegroeid tot het grootste kampioenschap in de Benelux met samen meer dan 60 wagens aan de start variërend van de kleine toerwagens zoals de Lotus Exiges en BMW Compacts tot de dikke BMW’s en gloednieuwe SEAT Cupercopa’s. In de twee GT divisies veel PK monsters tot wel 700 Pk zoals de Mercedes SLS en de C63 AMG, veel verschillende type Porsches, Corvette’s en de snelle Volvo Silhouettes.

 

Supercar Challenge - Superlights
Supercar Challenge - Superlights
Naast de GT’s en de toerwagens kent de Supercar Challenge sinds 2013 ook een derde startveld in de vorm van de Superlights. In dit veld de open en gesloten sportscars van veel beroemde merken, zoals PRAGA, de gloednieuwe Ginetta Juno LMP3-TC, Norma’s, Ligiers en een groot aantal Radicals. Wagens die lijken op de open wagens zoals op Le Mans actief. De bolides staan bekend om hun lage gewicht en grote hoeveelheid aan downforce, met veel spannende gevechten op de baan als resultaat.

 

Clio Cup Benelux
Clio Cup Benelux
Met de Renault Clio Cup biedt de Syntix Superprix ook het spektakel van een merkencup. Met de gelijkwaardige wagens zorgt hét sprintkampioenschap van de Benelux altijd voor deur aan deur gevechten op de baan . Waarschijnlijk ook de langst bestaande merkencup waarin veel bekende Nederlandse en Belgische coureurs het tegen elkaar opnemen.

 

Belcar Trophy
Belcar Trophy
Een beroemde naam, BELCAR, is weer terug! Voor veel teams als voorbereiding op de klassieker op de Belgische racekalender, de Belcar 24uur race op het circuit van Zolder eind augustus. Een unieke mix van wagens, de kleine en grote toerwagen, de CUP GT’s en de Sportscars aangevuld met deelnemers uit het BRCC voor een twee uursrace op zondagmiddag als afsluiter van het evenement.

 

BGDC
BGDC
Last but not least komt ook het BGDC-kampioenschap in actie. Het BGDC-kampioenschap is een zeer populair Belgisch kampioenschap met een gevarieerd vol veld met toerwagens en GT die tijdens een endurance wedstrijd op zaterdagmiddag over 125 minuten gaan strijden om de eer in de verschillende divisies.

Kaarten voor het evenement zijn online te koop via www.syntixsuperprix.be. Kaarten zijn in de voorverkoop al verkrijgbaar vanaf slechts € 10,- euro en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. De kaarten zijn ‘all-access’, wat wil zeggen dat je met een kaart toegang hebt tot de paddock en alle tribunes, inclusief de hoofdtribune.

Syntix Superprix Press
   • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons