van der Horst

Syntix Superprix: Zege voor Johan Huygens en Pieter Verlinde

John Huygens/Pieter Verlinden - EMG BMW E46 M3
John Huygens/Pieter Verlinden - EMG BMW E46 M3
De 125 minuten durende race voor het BGDC in het kader van de Syntix Superprix zag de zege van de BMW M3 E46 van Johan Huygens en Pieter Verlinde. De tweede plaats was voor de BMW M3 E3 van John Rasse, een identiek resultaat dus als bij de kwalificatie. Dit wou niet zeggen dat we geen spannende race kregen. Regen en een neutralisatie na een sortie van een Clio zorgden voor heel wat animatie op de piste en in de pits.
  • Dreamdrive
Belcar Syntix Superprix 2016
Belcar Syntix Superprix 2016
Bij de start lag de piste er nat bij en sommige teams kozen voor regenbanden, andere voor de slicks. Maar al snel droogde de piste op en kwamen de wagens op regenbanden binnen voor een eerste bandenwissel. De BMW van Huygens/Verlinde koos voor slicks en verloor na de start heel wat plaatsen maar daarna rukte de wagen gestaag op naar de bovenste gelederen van het klassement. Wanneer de leider John Rasse oververhittingsproblemen kende op zijn BMW konden Huygens/Verlinde doorstoten naar de koppositie en pakten ze de zege.  

Landsheere/Kluyskens/Vandekerckhove - BMW Z3 M Coupé
Landsheere/Kluyskens/Vandekerckhove - BMW Z3 M Coupé
Na Rasse die nog tweede werd ging de de derde stek naar de Seat Leon Supercopa van Olivier Meurens en Grégory Paisse. De vierde plaats was voor de BMW Z3 M Coupé van de de De Landsheere/Kluyskens/Vandekerckhove terwijl de Seat Leon Supercopa van Greg Vannetelbosch en Olivier Kirten de top vijf afsloot. Opvallend was ook de prestatie van de BMW E30 Touring van Kenzi Qvick en Eric Crabbe die de klasse D won voor de Porsche Boxster van Beeckman/Denis/Neutelers.

Foto's: Niels Vaeck



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons