van der Horst

Takuya Izawa maakt WTCC-debuut met Honda in Suzuka

Takuya Izawa
Takuya Izawa
Honda maakte vandaag bekend dat Takuya Izawa eenmalig een derde Honda Civic zal besturen ter gelegenheid van de WTCC-meeting in Suzuka op 22 september eerstkomend. Izawa reed in het verleden onder meer in verschillende monopostoseries in zowel Japan (F3) als Duitsland (F.Renault 2.0) en in de Japanse SUPER GT Series. De nieuwbakken WTCC-rijder leidt momenteel de GT500 Series aan het stuur van de RAYBRIG Honda HSV-010, gerund door Team Kunimitsu.
  • De Swert Opticiens
Aan dit eenmalig optreden wordt geen vervolg gebreid in China en de derde Honda Civic blijft voor de rest van het seizoen op stal.

Izawa mocht vorig jaar in Portugal reeds een test afwerken met het JAS Team en kijkt vanzelfsprekend uit naar de afspraak op de Suzuka-omloop en de samenwerking met Gabriele Tarquini, Tiago Monteiro en Norbert Michelisz.

"Ik kan me best voorstellen dat het moeilijk voor me wordt om een prima resultaat neer te zetten in zulk een topserie maar het feit dat ik met een WTCC-toerwagen mag racen op een omloop waarop ik zowat ben opgegroeid is een heel nieuw avontuur voor mij. Ik ben er van overtuigd dat deze ervaring me zal helpen bij het verder uitbouwen van mijn carrière" aldus de  29-jarige Japanner uit Tokyo.

Foto: Honda Racing WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 2 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Suzuka.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons