van der Horst

TCR Benelux Belcar Trophy: Nieuwssprokkels in de aanloop naar de seizoensopener

EMG Motorsport - Porsche 991
EMG Motorsport - Porsche 991
Aan de vooravond van de eerste race van het Belcar Endurance Championship van het seizoen 2017 sprokkelde Autosport.be enkele reacties bij de deelnemers aan het Belgisch Kampioenschap uithouding.
Frank Molnar - Andy Jaenen
Frank Molnar - Andy Jaenen
De Belcar-organisatie is optimistisch over het deelnemersveld aan de seizoensopener. "Wegens omstandigheden ontbreken er een aantal wagens, die echter wel ingeschreven staan voor het volledige seizoen. Wat eens te meer duidelijk is geworden, is dat de 24 Hours of Zolder nog niets van zijn aantrekkingskracht heeft verloren. We hebben nu al veel aanvragen ontvangen, maar we openen de inschrijvingen pas na deze race in Spa", vertelde Andy Jaenen aan Autosport.be.

Startgrid 24 Hours of Zolder 2015
Startgrid 24 Hours of Zolder 2015
Wat betreft de overige wedstrijden van het Belcar Endurance Championship verwacht men dat het startveld enkel nog zal groeien. "Naast de eerder gemelde wegens omstandigheden ontbrekende wagens verwachten we ook nog een aantal extra inschrijvingen buiten de 24 Hours of Zolder. We werken niet speciaal op het aantrekken van bepaalde type wagens of exoten, maar de eigenaars van enkele mooie bolides toonden interesse", aldus Jaenen.

No Speed Limit - Porsche 991
No Speed Limit - Porsche 991
De normtijd in Spa zorgt voor beroering bij de deelnemers. Enkele Porsches doken tijdens een test voorafgaand aan het weekend onder de normtijd (2:26.0), naar eigen zeggen zonder al te veel moeite te doen. Er weerklinkt bij een aantal rijders de vraag om de normtijd te Spa-Francorchamps verder te verlagen, een probleem wat zich dit seizoen niet meer zal stellen gezien het kampioenschap de resterende meetings enkel te Circuit Zolder heeft gepland.

DVB Racing - Norma M20 FC
DVB Racing - Norma M20 FC
Nog over die normtijd konden we vaststellen dat er plannen bestaan om deze in zijn geheel te schrappen. "Als er nog enkele prototypes inschrijven, is het veld groot genoeg om het afschaffen van de normtijd te rechtvaardigen. Onthou dat het initiële doel om de normtijd in te voeren het samenbrengen van het veld was om voor voldoende concurrentie te zorgen", vertelde een bron aan Autosport.be.

Carlier Racing - BMW 325 E36
Carlier Racing - BMW 325 E36
Carlier Racing is reeds jaren een vertrouwd gezicht in onder meer het Belcar-kampioenschap. De troepen van vader André en dochter Petra Carlier hebben al heel wat aspirant-rijders begeleid richting hun racelicentie in eerste instantie en hun eerste stappen in een volwaardige wedstrijd nadien. Toch reed Petra Carlier tot voor vandaag nooit op Spa. De amazone zal dus dit weekend haar vuurdoop beleven.

GHK Racing - Porsche 991
GHK Racing - Porsche 991
Voor heel wat piloten blijkt de Belcar-meeting te Spa opnieuw aanpassen geblazen. Veel rijders hebben sinds de vorige Belcar-wedstrijd in de Ardennen (vorig jaar in juni) niet meer geraced op het circuit. Verscheidene teams maakten dan ook dankbaar gebruik van de mogelijkheid om privé-testen te doen eerder deze maand, waarbij we bij meerdere rijders noteerden dat zij hun snelste chrono met meerdere tellen verbeterden...

Problemen bij DVB Racing
Problemen bij DVB Racing
DVB Racing kreeg vandaag tijdens de kwalificaties te kampen met een defecte alternatorriem. Het team beschikte evenwel niet over de nodige reserveonderdelen om het euvel te herstellen. Gelukkig toonde het team van Deldiche Racing zich van hun meest sportieve kant en twijfelde het geen seconde om de nodige onderdelen aan hun buren, toch hun grootste concurrent voor de pole zo bleek, te leveren.

Melden we tot slot nog dat de planning van de warm-up werd gewijzigd, deze start nu om 9:30 en duurt nog steeds een halfuur.

Foto's: Arne Simons, Marnik Mouchaers, Martijn Wouters & Belcar press  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons