van der Horst

TCR Benelux Belcar Trophy: Reacties na afloop van de seizoensopener

Start Belcar Endurance Championship
Start Belcar Endurance Championship
De eerste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship 2017 zit er op. Domineerde Deldiche Racing het kampioenschap afgelopen jaar, dan kon het constrast vandaag niet groter zijn; geen enkele Norma passeerde probleemloos de meet, het merendeel van de Franse bolides passeerde die meet zelfs geheel niet. Ook in de klassen was de strijd soms stevig moest er soms gebikkeld worden voor elke seconde. Autosport.be sprokkelde enkele reacties na de wedstrijd.
  • STX Motorhomes
Skylimit Yokohama Racing Team - BMW E90 325i
Skylimit Yokohama Racing Team - BMW E90 325i
Davy Suffeleers #69 (14de algemeen, 3de Belcar 5). "Een podium is mooi, maar ik heb het gevoel dat er meer in zat. Ik ben tevreden van mijn wedstrijd, maar ik moest het sinds het begin van de race zonder ABS stellen. In een klasse waar de concurrentie zo aan elkaar gewaagd is, maken zo'n dingen natuurlijk verschil. De competitie met de andere deelnemers binnen onze klasse was leuk en vooral fair, maar het zou nog beter zijn als er wat meer wagens aan de start komen."

Belgium Racing - Porsche 991
Belgium Racing - Porsche 991
Henk Haane (Belgium Racing #98, 3de algemeen, 2de Belcar 1). "Dit hadden we niet verwacht. De race ging echt goed en ik ben blij dat we op het podium staan, maar er had meer in gezeten. Ik heb lange tijd niet gereden en daarom ben ik tevreden met de uitslag, maar langs de andere kant heb ik enkele foutjes gemaakt die ons mogelijk de tweede plaats hebben gekost. Zonder die foutjes, zat een tweede plaats er volgens mij zeker in."

Vannerum Motorsport - BMW M235i
Vannerum Motorsport - BMW M235i
Marc Vannerum (Vannerum Motorsport #16, 8ste algemeen, 2de Belcar 3). "Dit is echt een prachtig resultaat. Voor de start van de race hadden we gemikt om ergens in de top tien te eindigen, maar dat we aan de meet als eerste toerisme staan is onverhoopt. Johan reed echt een dijk van een race en draaide maar even een 2.42.9, de snelste ronde met een BMW M235i. De wagen is tijdens de winter in dezelfde configuratie gebleven als vorig jaar in de BMW M235i Racing Cup Belgium, enkel hebben we het gewicht van de deuren verlaagd."

Mext Racing - Porsche 991
Mext Racing - Porsche 991
Xavier Stevens (MExT Racing #8, uitvaller). "Dit resultaat laat een ontzettend bittere nasmaak achter. We hadden kunnen strijden voor de zege in de klasse, tot we op technische problemen stootten. Ik maakte een redelijk goede start en klokte nadien behoorlijk goede rondetijden. We hadden vervolgens ook Kris en Koen achter de hand die nog konden pushen, dus er had zeker wel wat in gezeten. Het team heeft de wagen na de crash tijdens de kwalificaties gisteren vannacht opgelapt, maar waarschijnlijk was bij de impact ook de versnellingsbak geraakt, wat ons vandaag de das om deed. We gaan echter vanaf nu vol in de aanval!"

QSR Racing - BMW 235i
QSR Racing - BMW 235i
Jimmy De Breucker (QSR Racing #154, 11de plaats algemeen, 3de plaats Belcar 3). "We zijn vannacht om 2H in Magny Cours vertrokken, nadat we deelnamen aan de 12H-wedstrijd van Creventic daar. Die race wonnen we overigens, dus om hier in de Belcar dan nog eens een podium te pakken en onze QSR Racing-teamgenoten in hun klasse op een tweede plaats te zien eindigen is echt fantastisch. Het was een zeer vermoeiend weekend, maar als team collectief zo sterk voor de dag komen is echt een mooie beloning. Tegen het einde van de race waren mijn achterbanden compleet versleten, dus qua rijgedrag was het eerder te vergelijken met rijden in de regen. Uiteindelijk telt echter alleen het eindresultaat en dat is, na de zege in Frankrijk en de derde plaats na de BMW van Vannerum en de ongenaakbare Porsche Cayman hier in Spa, enkel als schitterend te omschrijven."

Convents - BMW 325
Convents - BMW 325
Davy Convents (Convents #50, 12de algemeen, winnaar Belcar 5). "Het doet deugd om na de pole van gisteren vandaag te winnen. We hebben voor het eerst met slicks gereden op onze wagen en dat heeft echt wel veel verschil gemaakt. Helaas lag daardoor ook het verbruik wat hoger dan we verwacht hadden, waardoor we op het einde wat hebben moeten temporiseren om de brandstof te sparen. We zijn echter blij dat we weer deel uitmaken van het Belcar-veld en we hebben ons goed geamuseerd; de strijd in de klasse was fel en leuk."

PK Carsport - Wolf GB08
PK Carsport - Wolf GB08
Bert Longin (PK Carsport #11, winnaar algemeen & Belcar 2). "Ik was met volle tanks vertrokken en heb anderhalf uur gereden, waarna Stienes een uitstekende stint reed van een klein uurtje en Anthony de wagen uiteindelijk over de meet bracht. Alles is volgens plan verlopen en ik moet echt het team PK Carsport bedanken. Wat zij tijdens de winter hebben gedaan is werkelijk ongelooflijk. Deze zege is dan ook voor een groot stuk aan hen te danken."

Speedlover - Porsche 991
Speedlover - Porsche 991
Guy Verheyen (Speedlover #3, 5de plaats algemeen, 4de plaats Belcar 1). "De wagen voelde vandaag zeer tricky aan, de Porsche brak soms plots uit en dat maakte het moeilijk om met vertrouwen te racen. Chris is reeds na veertig minuten binnengekomen hierdoor en ik heb mij trachten aan te passen. Dat was niet eenvoudig, vooral omdat het gedrag van de Porsche soms onvoorspelbaar was, maar ik draaide toch constant 2:32, 2:33. Een podium had zeker tot de mogelijkheden behoord, maar het belangrijkste is dat we vandaag punten hebben gepakt. We gaan nu de gegevens analyseren zodat we er tegen de volgende wedstrijd over vijf weken in Zolder terug staan."

Deldiche Racing - Norma M20FC
Deldiche Racing - Norma M20FC
Luc De Cock (Deldiche Racing #1, 20ste plaats algemeen, 3de plaats Belcar 2). "Het is jammer dat we hier niet vol konden scoren. We hebben vandaag eigenlijk veel problemen gekend, maar als we eerlijk zijn is dit de eerste technische averij die we kennen in twee jaar. Afgelopen seizoen heeft de Deldiche Racing Norma M20 FC als een Zwitsers uurwerk gedraaid, dus hadden we echt geen klagen. Autosport blijft echter een mechanische sport, dus dit hoort er bij. Het enige wat we nu kunnen doen, is met het mes tussen de tanden de volgende wedstrijd aansnijden en op de zege mikken."

Foto's: Marnik Mouchaers & Ronald Janssens  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons