van der Horst

Hungaroring : Twee overwinningen voor Attila Tassi – Dubbele opgave voor Vervisch

Attila Tassi - M1RA Honda Civic
Attila Tassi - M1RA Honda Civic
De Hongaar Attila Tassi (M1RA – Honda Civic) heeft op zijn thuiscircuit de beide races voor de TCR International Series gewonnen. Tassi is meteen ook de nieuwe leider in de puntenstand. Voor de Belgische teams werd het een weekend om te vergeten. Bij Comtoyou Racing kon Stefano Comini niet beter doen dan een tiende plaats, Frédéric Vervisch moest tweemaal de strijd staken. W Racing Team zag Jean-Karl Vernay nog derde worden in de eerste race, Huff eindigde telkens buiten de top tien. Ook bij DG Sport Compétition was een tiende plaats van Mat'o Homola in race 1 de hoogste score die dit weekend behaald werd.
  • St. Paul
In de eerste race reed Attila Tassi van start tot finish aan de leiding, goed afgeschermd als hij werd door zijn teammaat Norbert Michelisz die de tweede plaats stevig in handen had. Jean-Karl Vernay (W Racing Team VW Golf) pakte de laatste podiumplaats voor Roberto Colciago (M1RA – Honda Civic) en Pepe Oriola (Lukoil Craft-Bamboo Racing). Verscheidene piloten kregen een verwittiging voor het niet respecteren van de track limits, maar er werden geen straffen uitgedeeld.

Start race 2 Hungaroring
Start race 2 Hungaroring
Al bij de start van de tweede race schoof Tassi op van de achtste naar de derde positie, terwijl achter hem verscheidene aanrijdingen leidden tot het uitrijden van de safety car. Na de herstart ging de Hongaar in de zesde ronde voorbij Giacomo Altoè (Westcoast Racing VW Golf) en in de elfde ronde nam hij de leiding over van Jens Reno Møller (Reno Racing – Honda Civic). Pepe Oriola volgde zijn voorbeeld, ging voorbij Altoè en Møller en finishte als tweede. Roberto Colciago (M1RA – Honda Civic) pakte de vijfde plaats. Vernay finishte als zevende, Comini werd tiende net voor Rob Huff.

Foto's: TCR International SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR International Series op zondag 18 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons