van der Horst

Buriram : Honda boven in Thailand

Start race 1 TCR International Buriram
Start race 1 TCR International Buriram
De Thaise manche van de TCR International Series schonk Honda heel wat voldoening, Norbert Michelisz ((M1RA Honda Civic) won de eerste race, terwijl Aurélien Panis een eerste zege in de serie schonk aan het Belgische Boutsen Ginion Racing. Bovendien pakt Honda-rijder de Attila Tassi de leiding in de puntenstand over van Jean-Karl Vernay (Leopard WRT VW Golf).
Dusan Borkovic - GE Force Alfa Romeo Giulietta
Dusan Borkovic - GE Force Alfa Romeo Giulietta
Mat'o Homola (DG Sport Compétition Opel Astra), die van op de pole was vertrokken, leek op weg naar de zege in de eerste race toen een klapband een einde maakte aan de demonstratie van de Opel-rijder. Norbert Michelisz nam de koppositie over en won voor Dusan Borkovic (GE Force Alfa Romeo Giulietta) en Attila Tassi (M1RA Honda Civic). Leopard WRT rijders Jean-Karl Vernay en Rob Huff volgden op de posities vier en vijf. Stefano Comini bracht zijn Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS als zevende over de lijn, terwijl zijn ploegmaat Frédéric Vervisch net buiten de top tien eindigde. Aurélien Panis (Boutsen Ginion Racing Honda Civic) kwam niet verder dan de negentiende plaats.

Aurélien Panis - Boutsen Ginion Racing Honda Civic
Aurélien Panis - Boutsen Ginion Racing Honda Civic
Panis mocht echter van op de pole vertrekken voor race 2; een voordeel dat de Fransman perfect uitbuitte om van bij de start het hazenpad te kiezen en de race te winnen. Giacomo Altoe (M1RA Honda Civic) eindigde als tweede en Stefano Comini pakte de laatste podiumplaats. Attila Tassi kwam als vierde over de lijn een plaats voor Jean-Karl Vernay, die zijn leidersplaats in de puntenstand verliest aan de Hongaar. Mat'o Homola sloot de race af op de negende plaats en Vervisch kon met een veertiende plaats weer geen punten scoren.

Foto's: TCR International Series & Romeo Ferraris press



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR International Series op zondag 3 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Buriram.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons