van der Horst

Bahrein: Dit weekend start zoektocht naar opvolger Stefano Comini

Opel Astra TCR Target Competition
Opel Astra TCR Target Competition
Net als concurrent WTCC schiet ook de TCR International Series dit weekend uit de startblokken met twee wedstrijden in het randprogramma van de F1 Grote Prijs van Bahrein. Tweeëntwintig rijders uit negen verschillende teams doen dit jaar met zes verschillende merken een gooi naar de rijderstitel van regerend kampioen Stefano Comini, de teamstitel van Target Competition en de nieuwe 'Model of the Year'-kroon. In Bahrein wordt bovendien met meer dan gewone aandacht uitgekeken naar het debuut van de beide Target Opel Astra's TCR.

De beste twee wagens van elk model in zowel de kwalificatie als in elke race scoren punten voor de Model of the Year-award die op het einde van het seizoen voor het eerst wordt uitgereikt. De top 5 in kwalificatie scoort vijf tot één punt, de top 10 van beide races kan telkens maximaal 25,18,15, 12 enz. punten sprokkelen.

Gezien door een tricolore bril wordt in België vanzelfsprekend uitgekeken naar de prestaties van het debuterende Belgische Leopard Racing/WRT met Jean-Karl Vernay en regerend kampioen Stefano Comini aan het stuur. De extraverte Zwitser veroverde vorig jaar de eerste TCR-rijderstitel ooit aan boord van een Target Competition Seat Leon TCR. Comini koos deze winter evenwel eieren voor zijn geld en maakte de overstap naar het team van Vincent Vosse en Yves Weerts.

Dat zelfde Target Competition ruilde de vertrouwde SEAT Leon dan weer in voor de in Bahrain debuterende Opel Astra's TCR. Rijders met dienst hier zijn de jonge Jordi Oriola en Andrea Belicchi. De Opel's ondergaan dit weekend onder het waakzaam oog van Opel Motorsport een regelrechte vuurproef, want met temperaturen tot 40C° worden koelsysteem, turbolader, overbrenging, remmen en uiteraard ook de banden zwaar op de proef gesteld. Bij Target ziet men dit eerste raceweekend vooral als een belangrijke test, bedoeld om zoveel mogelijk data te verzamelen ter fijntuning van beide auto's.

Net als vorig jaar wordt het raceformat aangepast aan het F1-verloop, met twee oefenritten op vrijdag, beide kwalificatiesessies (Q1 en Q2 waarvoor enkel de top 12 uit Q1 zich kwalificeert) en race 1 op zaterdag. Race 1 wordt bij kunstlicht verreden, race 2 op zondag dient als opwarmer voor de GP F1. Beide wedstrijden zijn live te volgen op de officiële TCR website tcr-series.com, resp. om 18u25 en 13u25 centraal Europese tijd.

Promotor WSC Ltd. speelt ook in op het groeiend belang van de social media door de 'TCR Fans' Award in het leven te roepen. Facebook-fans kunnen binnen de 24U na elke race stemmen op één van beide kandidaten die door het panel van promotor,  promotie- en mediateams naar voor werden geschoven. De kandidaat (niet noodzakelijk een piloot) met de meeste likes achter zijn naam wint de award.

Voorts lanceerde WSC Ltd. vandaag ook een nieuwe website – tcr-series.tv - waarop fans naast live timing en dito streaming ook video's terugvinden van zowel de TCR International Series als alle andere nationale TCR-kampioenschappen én nationale kampioenschappen waarin TCR-wagens aantreden.

TCR in Sakhir in het kort: 
 
Race-afstand: 10 ronden of 25 minuten (staande start)
Grids: via qualifying-resultaten (Q1+Q2) voor race 1, de omgekeerde top-10 (Q2) voor race 2.
 
Timing:   

Vrijdag 12:00/12:25 - Free Practice 1
Vrijdag 16:50/17:15 - Free Practice 2
Zaterdag 13:00/13:30 - Qualifying (Q1 + Q2)
Zaterdag 19:30 - Race 1
Zondag 14:30 - Race 2

(GMT +3)

Foto: TCR Intl.Series
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons