van der Horst

Singapore: Grachev wint race 2 - Nash herneemt de leiding

Mikhail Grachev
Mikhail Grachev
Mikhail Grachev heeft zijn vierde zege van het seizoen te pakken nadat hij van pole mocht vertrekken voor race 2. Na een zwakke eerste race heeft Honda en West Coast Racing, de zaken kunnen rechttrekken. Dusan Borkovic werd tweede en was zo de eerste Seat-vertegenwoordiger in een exemplaar van B3 Racing Team Hungary. Van de titelkandidaten presteerde James Nash het best met een derde stek, de Brit neemt zo de leiding terug over van Stefano Comini. Deze werd vierde en telt nu twee puntjes minder.
Stefano Comini - Leopard Racing Volkswagen Golf
Stefano Comini - Leopard Racing Volkswagen Golf
Bij het doven van de lichten kon Grachev meteen profiteren van de pole en hij nam de leiding voor Borkovic. Sergey Afanasyev en Attila Tassi maakten de top vier aanvankelijk vol, maar die zouden in de derde ronde elkaars race om zeep helpen na contact. In het geharrewar dat volgde probeerde Comini Pepe Oriola in te halen die hierdoor op zijn beurt  Gianni Morbidelli aantikte. Comini werd zo vierde achter Nash en de safety car kwam een eerste keer de baan op. 

Pepe Oriola - Craft-Bamboo Lukoil SEAT Leon TCR
Pepe Oriola - Craft-Bamboo Lukoil SEAT Leon TCR
In de zevende ronde kreeg Pepe Oriola een drive through voor het aantikken van Morbidelli, terwijl in de strijd om de veertiende plaats Rafaël Galiani en Neric Wei botsten waarna de safety car andermaal de baan op kwam. Met de maximale 30 minuten overschreden zou de wedstrijd achter de safety car eindigen. Pepe Oriola eindigde buiten de punten als veertiende en heeft als derde in de tussenstand nu ook 16 punten achterstand. Jean-Karl Vernay, de winnaar van race 1, heeft er 28 minder dan Nash

Foto's: TCR Intl. Series



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons