van der Horst

TCR World Ranking Finale 2023 naar eind 2024 verdaagd, World Tour-deelnemers voortaan geweerd.

Marcello Lotti
Marcello Lotti
De TCR World Ranking Finale, oorspronkelijk gepland voor maart 2024 in Portimao, krijgt voortaan de FIA-stempel maar wordt 'naar een latere datum verschoven'. De datumwijziging moet voorkomen dat er twee finales in hetzelfde jaar worden gehouden op een toch al volle kalender.
  • Skylimit Events
WSC en FIA ​​werken vanaf dit jaar samen ter promotie van de Kumho FIA TCR World Tour, die gaat in april van start in Vallelunga, de enige Europese manche op de kalender overigens. Daarom werd besloten TCR World Ranking Finale te verplaatsen, opdat er in 2024 geen overdaad aan belangrijke toerwagenmeetings ontstaat. In oktober staat in Valencia immers ook de derde editie van de FIA ​​Motorsport Games geprogrammeerd.

De initiële meeting wordt niet alleen naar een latere datum verschoven - lees: geschrapt - maar staat ook niet langer open voor de deelnemers aan de Kumho FIA TCR World Tour. Het evenement is nu uitsluitend bedoeld voor regionale en nationale klantenrijders uit de wereldwijde TCR-piramide.

Alle rijders die zich al hadden ingeschreven voor het evenement in Portimão krijgen automatisch een inschrijving voor de nieuwe datum. De nieuwe locatie en datum – in het laatste derde deel van het jaar – zullen binnenkort worden bekendgemaakt, de winnaars worden uitgenodigd voor het FIA-prijsuitreikingsgala in december.

WSC-voorzitter Marcello Lotti: “We hebben tot deze datumwijziging besloten op basis van een reeks logische factoren. Toen duidelijk werd dat we in hetzelfde jaar twee ‘wereldfinales’ zouden organiseren, moesten we uitkijken naar de beste oplossing, zowel vanuit sportief perspectief als voor de deelnemers. Het verplaatsen van het evenement was voor ons het meest logisch. Nu de FIA ​​Motorsport Games eveneens dit jaar plaatsvinden, heeft het geen zin om drie jaarlijkse grote toerwagenevenementen te organiseren. Nu kunnen we ons volledig concentreren op de organisatie van de eerste TCR-finale, die nu gekoppeld wordt aan een FIA-titel. Ik wil de Portugese ASN en het Autódromo do Algarve bedanken voor hun steun en voor het begrip voor onze beslissing.”

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR op vrijdag 26 januari 2024.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons