van der Horst

Team WRT ook in 2023 met twee wagens in het FIA WEC

WRT - Oreca 07 Gibson
WRT - Oreca 07 Gibson
Het einde van het seizoen begint te naderen en dan beginnen sommige teams ook hun plannen voor volgend jaar al bekend te maken. Zo ook Team WRT, dat bevestigde in 2023 opnieuw aanwezig te zijn in het FIA WEC en wederom met twee wagens. Het team uit Baudour zal vanaf 2024 BMW vertegenwoordigen in de Hypercar klasse maar gaat zich volgend seizoen nog verder voorbereiden op de nieuwe uitdaging in de LMP2 klasse. Alleen: hoe zullen de rijdersopstellingen er uit zien?
  • Dreamdrive
Voor Vincent Vosse was dit een logische keuze, verklaarde hij aan Sportscar365. Gezien zij vanaf 2024 als fabrieksteam voor BMW fungeren, willen zij zich goed voorbereiden met nog een extra jaar in LMP2. Ook blijven zij hetzelfde stramien aanhouden als dit jaar, wat betekent alleen inzetten op het FIA WEC en niet uitkomen in de European Le Mans Series.

Wat de rijdersbezettingen betreft wordt het wel een andere zaak. Vosse wil graag verder met zijn huidige line-ups, maar aangezien er qua categorisatie er waarschijnlijk veranderengen komen - wat overigens opgestart werd door SRO -, rijst de vraag of het FIA WEC ook gaat volgen. Daarvoor is het dus af te wachten wat er van bovenaf besloten wordt.

Foto: Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op donderdag 8 september 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons