van der Horst

Teamfloral en Totaalplan Racing gaan samenwerking intensifiëren

Teamfloral en Totaalplan Racing werken al enkele seizoenen samen, maar beide partijen hebben de duidelijke doelstelling om die samenwerking in de toekomst nog intensiever te laten verlopen, zowel op technisch, logistiek als communicatievlak. Het team wil na een eerste periode met de nodige successen de lat nu duidelijk hoger leggen en op alle vlakken een stevige stap voorwaarts zetten. Beide partijen mikken daarbij niet alleen op de circuitcompetitie zelf, maar ook op testdagen en track experiences, zowel in eigen land als in de buurlanden. Ook de begeleiding en opleiding van rijders behoort tot de mogelijkheden.
Totaalplan Racing maakte zijn opwachting enkele seizoenen geleden in het Belcar Endurance Championship. Het team stak zijn liefde voor het Italiaanse sportwagenmerk Lamborghini niet onder stoelen of banken en streed met één, maar ook twee Lamborghini Super Trofeo in diverse races. Tijdens die weekends werd voor de ondersteuning op circuit met Teamfloral uit Roeselare samengewerkt, een samenwerking die van beide kanten als positief werd ervaren. In die optiek breiden beide partijen hun aanbod nu sterk uit, zowel wat betreft de wagens, als wat betreft de diensten en services. 
 
Jean-Marc Valckenaere, de drijvende kracht achter Teamfloral geeft tekst en uitleg bij de plannen:
 
“Laten we beginnen met het aanbod aan wagens. Uiteraard is er de mogelijkheid om voor bijvoorbeeld het Belcar Endurance Championship een Lamborghini Super Trofeo te huren, maar ook de wagens zoals we die kennen uit de Lamera Cup, 330 pk-sterke Lamera en een Porsche 991 GT3 Cup, behoren tot de mogelijkheden. Het Belcar Endurance Championship kennen we als team ondertussen erg goed en weet dat met het verdwijnen van de prototypes, zowel de Porsche als de Lamborghini kanshebbers op de algemene zege zijn. De Lamera is dan weer een perfecte wagen voor de klasse GTB, waar we ook Porsche Cayman en Ligier in zien.
 
Daarnaast mikken we ook op twee merkencups, met name de Fiesta Sprint Cup, waarin we ook al enige ervaring hebben en de Lamera Cup. Beide kampioenschappen zijn perfect voor nieuwe rijders, mensen met beperkte ervaring, maar ook voor doorgedreven liefhebbers van merkencups, of het nu sprintraces met de Fiesta of het langere werk met de Lamera betreft. We hebben ook mogelijkheden in de Porsche Carrera Cup, de Supercar Challenge en de Super Trofeo Europe. Uiteraard kan er ook op maat in één of twee wedstrijden gereden worden.”
 
Echter de samenwerking tussen Teamfloral en Totaalplan Racing biedt ook nieuwe mogelijkheden, waarbij mensen met ambitie werkelijk van A tot Z begeleid worden. “Arriveand drive… is ons motto”, aldus Mario Martlé, de man achter Totaalplan Racing. “Mensen kunnen bij ons werkelijk van nul beginnen en zich opwerken richting een 24 uur van Zolder zeg maar. Dat kan mits de nodige coaching van onze ervaren rijders, tijdens trackdays of testdagen, maar daarnaast bieden wij ook een begeleiding op alle andere vlakken indien nodig, zoals marketing of PR. Rijden en racen moet pure ontspanning zijn en wij zorgen dat alle kopzorgen worden weggenomen.”
 
Om die diensten in te vullen, doen Teamfloral & Totaalplan racing beroep op nieuwe medewerkers, waaronder Jan Vanmeerbeek en Veronique Hostens, waarmee het team verder geprofessionaliseerd wordt. De hele aanpak kadert in één doelstelling, met name het team op alle mogelijke vlakken naar een hoger niveau brengen. Team Floral en Totaalplan Racing willen samen een sterke speler in de Belgische autosport worden.  
 
Op 14 maart organiseren het team een testdag op de omloop van Clastres, in Noord-Frankrijk en mensen die interesse hebben kunnen contact opnemen:
Mario@adviesbureau-totaalplan.be of info@teamfloral.be.

Teamfloral en Totaalplan Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 21 februari 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons