van der Horst

Terlaemen's Cup: Nabeschouwing organisatoren BMW Clubsport Trophy

BMW Clubsport Trophy
BMW Clubsport Trophy
De BMW Clubsport Trophy 2015, merkencup voor BMW 325i van verschillende generaties die dicht bij het seriemodel aanleunen, heeft het seizoen afgelopen zondag gestart in Zolder, in het kader van de eerste manche van de BGDC.
  • LTF
Met 13 ingeschreven bolides, was het succes al op de afspraak… “In het tussenseizoen hebben we alles in het werk gesteld om de balance of performance tussen de verschillende generaties van onze BMW 325i te garanderen”, vertelt Jan Horemans, de man achter de Clubsport Trophy. “Dat is het geheim achter de aantrekkingskracht van onze competitie. Daarom vinden we ook een gezonde mix van BMW 3 Serie van het type E46, E90 en E92 op de startgrid. Bij aanvang van het seizoen 2015 kunnen we alleen maar de teams bedanken die de overstap gemaakt hebben naar de BMW Clubsport Trophy en vaststellen dat kwaliteit en kwantiteit op de afspraak zijn, en vooral dat het aantal nieuwe rijders opnieuw indrukwekkend is. Dat belooft voor het vervolg…”

Lorenzo Donniacuo et Thierry De Zan kenden een subliem seizoen 2014 aan het stuur van de #251 en kroonden zich dan ook tot winnaars van de competitie. De twee kerels hebben beslist om het stuur dit seizoen niet meer te delen. Zo maakt de spectaculaire Giovanni Scamardi zijn debuut aan de zijde van Donniacuo, terwijl De Zan voortaan wordt bijgestaan door Rodrigue Gillion.
 
Als we de einduitslag van deze eerste manche op Limburgs grondgebied er even bijnemen, kunnen we alleen maar zeggen dat de #251 op zijn elan doorgaat. Maar dat is misschien wat te kort door de bocht. Lorenzo en Giovanni haalden dan wel de zege binnen, maar ze moesten alles uit de kast halen… “Dit wordt inderdaad geen eenvoudig seizoen, en het kleinste probleem kan een goed resultaat verloren laten gaan”, legt Donniacuo uit. “Het klassement bleef maar evolueren naargelang de strategieën en de wedstrijdfeiten, en pas in het slot konden we de bovenhand nemen. Maar we zaten echt op de limiet…”
 
Bij de voornaamste tegenstanders van het duo Donniacuo-Scamardi vermelden we zonder enige twijfel de #325 van de ervaren Guino Kenis en de jonge Gregory Eyckmans. Een samenwerking die de filosofie van de Clubsport Trophy perfect aantoont. Een aanrijding en een lekke band als gevolg hebben de witte bolide uiteindelijk de zege gekost, maar de tweede plek was er wel voor een team dat we zeker nog in het oog zullen moeten houden. Het was trouwens Guino Kenis die de beste wedstrijdronde achter zijn naam kreeg, goed genoeg voor een nieuw record voor een BMW van de Clubsport Trophy in Zolder, met een tijd van 1’55”449!
 
Het podium in Zolder werd vervolledigd door Ironman Jimmy De Breucker, alleen aan boord van de #57, waardoor hij natuurlijk in het juiste ritme kon blijven. En dat loont! De Breucker kwam vijf seconden te kort op de #325, en greep dus net naast het zilver.
 
Olivier Hermans, Davy en Vincent Convents presteerden naar goede gewoonte met een uitstekende regelmaat, en behaalden opnieuw een ereplaats en vooral veel punten met de #9 Yokohama Power, voor de #3 van Bernard Claes en Cédric Wouters, de #58 van Luigi en Giovanni Donniacuo, maar ook de Nederlanders Jeromy Hessels en Martijn Weinreich, aan het stuur van de #84 van Van der Horst Racing. Ook Patrick Zeeuws en Jeroen Van Reeth (#257) en Pascal Bendib en Fabrizio Valentino (#51) stonden aan de eindmeet, wat niet gezegd kan worden van De Zan-Gillion (#151) en Timmers-Lammens (#157).
 
De eerste manche van de BMW Clubsport Trophy zit er nog maar net op, maar de blikken van de merkencup op clubniveau zijn nu al gericht op komende donderdag in Zolder, waar de teams van de BMW M235i Racing Cup Belgium hun strijdwapen voor het nieuwe seizoen in ontvangst zullen nemen. Hun seizoen start op zondag 5 april in Spa-Francorchamps. Een dozijn van die wagens van de laatste generatie vonden een eigenaar in België, en een tiental onder hen zullen elkaar bekampen tijdens de verschillende wedstrijden op het programma van dit nieuw nationaal kampioenschap. Meer is er niet nodig om de eerste Ardense afspraak de moeite waard te maken…

BMW Clubsport Trophy
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op dinsdag 17 maart 2015.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons