van der Horst

Termas de Rio Hondo: Maidenzege voor Yann Ehrlacher (Lada Vesta)

Esteban Guerrieri - Yann Ehrlacher - Mehdi Bennani
Esteban Guerrieri - Yann Ehrlacher - Mehdi Bennani
Elzasser Yann Ehrlacher won zondagnamiddag in het Argentijnse Termas de Rio Hondo de openingsrace. Ehrlacher die in zijn RC Motorsport Lada vanop de pole was gestart maar de hele race in tweede stelling reed, erfde de zege nadat winnaar Tom Chilton vijf seconden straftijd kreeg opgelegd om Ehrlacher bij de start (licht) te hebben aangetikt. Chilton viel hierdoor in de klassering terug naar de vierde plaats achter Mehdi Bennani en Esteban Guerrieri. Kampioenschapsleider Tiago Monteiro ging als vijfde titelrivaal Thed Björk vooraf en vergroot hiermee zijn voorsprong op de Volvo-rijder.
  • AG Metals
Yann Ehrlache - Lada Vesta
Yann Ehrlache - Lada Vesta
Minder goed verliep de race voor Honda-rijder Norbert Michelisz die met een lekke band naar de pits moest na contact met teamgenoot Tiago Monteiro. Monteiro werd hierbij naar verluidt eerst zelf  aangetikt door een "zeer agressieve"  Nick Catsburg.

Mogelijk leidde dit contact met de Portugees ook tot de lekke band waarmee Catsburg zelf - op dat ogenblik in vijfde stelling - naderhand kreeg af te rekenen. Onze Noorderbuur was overigens niet de enige Volvo-vertegenwoordiger die met lege handen achterbleef want ook Nestor Girolami, kampend met een elektronisch probleem, moest al vroeg de handdoek in de Argentijnse ring gooien.

Achter Thed Björk rukte Rob Huff, gisteren ongelukkig in kwalificatie, op naar de zevende plaats voor Citroën-merkgenoot John Filippi, Tom Coronel en de derde officiële Honda-rijder Ryo Michigami.

Uitslag Openingsrace Termas de Rio Hondo:
 

 1 Yann Ehrlacher  11 ronden 
 2 Mehdi Bennani  +0.726
 3 Esteban Guerrieri +1.326
 4 Tom Chilton +1.573
 5 Tiago Monteiro  +1.677
 6 Thed Bjork  +2.322
 7 Rob Huff  +3.668
 8 John Filippi +10.369
 9 Tom Coronel +10.960
 10 Ryo Michigami +11.379
 11 Kevin Gleason +14.036
 12 Daniel Nagy +21.452
 13 Zsolt David Szabo +22.972
 14 Norbert Michelisz +1
 15 Nicky Catsburg +4r
 16 Nestor Girolami +5r

Foto's: FIA WTCC

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 16 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Termas de Rio Hondo.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons