van der Horst

Termas de Rio Hondo: Tweede zege op rij voor Michelisz, Monteiro verstevigt leiderspositie

Termas de Rio Hondo Hoofdrace
Termas de Rio Hondo Hoofdrace
Brute pech in de vorm van alweer een lekke band na een zelfde euvel eerder in de openingsrace ontzegde polesitter Nicky Catsburg de zege in de hoofdrace. De Nederlander leidde de tot dan saaie race probleemloos toen hij in de zevende ronde andermaal tot opgave werd gedwongen. Honda-rijders Norbert Michelisz en Tiago Monteiro die Catsburg op de hielen zaten profiteerden en lieten een Honda-dubbel optekenen. Thed Björk beperkte met een derde stek andermaal de puntenschade maar met een vijfde en tweede plaats telkens net voor de Volvo-rijder is Tiago Monteiro ontegensprekelijk de grote beneficiant van deze Argentijnse WTCC-afspraak.
Esteban Guerrieri - Tiago Monteiro - Norbert Michelisz - Thed Björk
Esteban Guerrieri - Tiago Monteiro - Norbert Michelisz - Thed Björk
Monteiro startte nochtans met een schrikmoment in de ...aanloopronde toen hij met koude remmen in de grintbak terechtkwam; de man uit Porto kon niettemin zijn derde startplaats op de grid achter polesitter Catsburg en maatje Michelisz probleemloos innemen.

Catsburg, Michelisz, Monteiro, Björk is de rangorde na de start en die zal, afgezien van het uitvallen  van leider Catsburg met alweer een lekke band vooraan links ook niet meer wijzigen. Nestor Girolami heeft even de vijfde stek in handen maar de Argentijn die met vibraties in de schakelbak kampt ziet na landgenoot Guerrieri ook Bennani aan zich voorbijgaan en tikt finaal als zesde aan. Tom Chilton komt na een eerder contact (met schade) met Girolami niet verder dan een zevende plaats. De Brit weerstaat weliswaar aan de druk van achtervolgers Yann Ehrlacher, Rob Huff en Tom Coronel die de top tien vol maken.

Tiago Monteiro - Norbert Michelisz
Tiago Monteiro - Norbert Michelisz
Aan de aankomstlijn treffen we met Norbert Michelisz een niet 100% tevreden racewinnaar. "Ik had een goede start maar net niet genoeg om Catsburg voorbij te gaan. De lekke band van Nicky was een gelukje en naderhand hoefde ik de race enkel nog te controleren. Blij jawel, maar ook teleurgesteld vanwege de verloren punten in de openingsrace als gevolg van een lekke band... de vierde reeds dit seizoen" klonk de Hongaar.

Esteban Guerrieri - Campos Racing
Esteban Guerrieri - Campos Racing
 Vooral de hoofdrace mocht dan al weinig begeesterend worden genoemd, dat kon de pret in het JAS Motorsport-kamp achteraf niet drukken. Het Japans-Italiaanse team lukte in Argentinië een nieuwe  dubbelslag en zag 'Norbi' na winst in Vila Real er een tweede zege op rij scoren.
Tiago Monteiro deed uiteraard de beste zaak dit weekend. De Portugees sluipt op kousevoeten weg van naaste achtervolger Thed Björk, de Zweed telt nu twaalf punten achterstand op de Honda-piloot. Michelisz van zijn kant staat nu derde genoteerd voor een knap en regelmatig presterende Mehdi Bennani. Pechvogel Catsburg van zijn kant keert met lege handen huiswaarts en moet twee plaatsen in het klassement inleveren.

Met een derde en vierde plaats in resp. de openings- en hoofdrace gaf privérijder en lokale held Esteban Guerrieri (Campos Racing) van zijn kant hier opnieuw zijn visitekaartje af.

Uitslag Hoofdrace Termas de Rio Hondo:

 1 Norbert Michelisz  13 ronden
 2 Tiago Monteiro  +0.505 
 3 Thed Bjork  +1.381
 4 Esteban Guerrieri  +6.379 
 5 Mehdi Bennani  +14.281
 6 Nestor Girolami  +14.675 
 7 Tom Chilton  +20.386 
 8 Yann Ehrlacher  +20.750 
 9 Rob Huff  +20.999 
 10 Tom Coronel + 21.983 
 11 Ryo Michigami  +22.361 
 12 John Filippi  +22.989 
 13 Kevin Gleason + 26.701
 14 Daniel Nagy  +39.996 
 15 Zsolt David Szabo  +40.437 
 16 Nicky Catsburg op 1r

Kampioenschap

1 Monteiro 200p
2.Björk 188
3 Michelisz 171
4 Bennani 164
5 Catsburg 159
6 Chilton 147
7 Huff 135
8 Guerrieri 113
9 Girolami 68
10 Ehrlacher 45
11 Coronel 34...Foto's: FIA WTCC
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 16 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Termas de Rio Hondo.
  • Powercars

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons