van der Horst

24H Le Mans: Terugkeer Renault naar Le Mans met LMP1?

Start 24H du Mans 2012
Start 24H du Mans 2012
Sinds dat de Automobile Club de l’Ouest vorige week het bericht de wereld in stuurde dat het komende vrijdag groot nieuws te vertellen heeft, gonsde het de laatste paar dagen van de geruchten. Beetje bij beetje werd duidelijk via verschillende Franse dat het iets met Renault/Alpine te maken had. Het Britse Racecar Engineering komt nu met het nieuws dat de Franse constructeur na een lange afwezigheid zal terugkeren naar La Sarthe. In een eerste fase zou het gaan om Alpine LMP2-motor die dit jaar al zal gebruikt worden. Dit zou dan de voorbode kunnen zijn voor een terugkeer naar het hoogste echelon in 2014, waneer het revolutionaire nieuwe LMP1-reglement in voegen treed. Opmerkelijk daarbij is dat Renault in dat geval de LMP1 mogelijks zou uitrusten met zijn gloednieuwe RS34 F1-motor.
Vorig week maakte zustermerk Nissan al bekend op termijn te willen terugkeren naar de LMP1-klasse met een volledig elektrisch aangedreven wagen. Net als in LMP2 dit jaar zullen Renault en Nissan het er dan tegen elkaar opnemen,  zoals Porsche en Audi (V.A.G-groep) dat ook zullen doen in 2014. Het lijkt er dus op dat het nieuwe reglement zijn doel niet heeft gemist en met zijn open karakter wel degelijk de nodige interesse bij de constructeurs heeft losgewekt. Of deze ontwikkeling ook werkelijkheid wordt zullen we vrijdag wellicht weten.

Foto: Racing International PhotoDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op woensdag 6 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons