van der Horst

Testdagen Paul Ricard: Signatech Alpine klokt snelste tijd

Signatech Alpine
Signatech Alpine
Eerder deze week organiseerde de ELMS-organisatie twee testdagen op het Circuit van Paul-Ricard. Veertien deelnemers zakten af naar het zuiden van Frankrijk waaronder acht LMP2’s en slechts drie GT wagens. Over de twee dagen ging de snelste tijd naar de Signatech Alpine die alzo de nieuwe samenwerking niet beter kon inzetten. De Morand Racing Morgan Judd zette op de eerste tesdag de snelste tijd neer, goed voor een tweede tijd algemeen. Bij de GTE’s was de snelste tijd voor een van beide Ram Racing Ferrari’s, de enige Porsche, de IMSA Performance Matmut, kwam enkel op woensdag in actie.
In tegenstelling tot grote delen van Europa kon Zuid-Frankrijk genieten van mooi weer en een stralend zonnetje ontving op dinsdag de twaalf deelnemers aan de eerste testdag. Drie sessies stonden er op het programma waarvan een nachtsessie. In de morgen toonde de Jota Sport Zytek zich de snelste met een tijd van 1:48.582 voor de Race Performance ORECA. Slechts twee GT’s verschenen op de baan, de twee Ferrari’s van Ram Racing. In de namiddag gingen de tijden naar beneden en ditmaal was de Morand Morgan in 1:48.231 iets sneller dan de Jota Sport Zytek. Slechts vijf wagens waagden zich in de nacht op de baan en daarvan was de Signatech Alpine de snelste.

Op de tweede testdag, woensdag, was de zon verscholen achter het wolkendek maar de piste bleef droog. In de morgen legde Nelson Panciatici in de Signatech Alpine een ronde af in 1:47.652 wat uiteindelijk de snelste tijd over de twee dagen bleek te zijn. De Jota Sport Zytek was nogmaals de tweedesnelste wagen op de piste maar op 1.9 seconden van de Alpine. Met een tijd van 1:49.293 topte de Thiriet by TDS Racing ORECA de tabellen in de finale sessie, wat onvoldoende was om de Signatech Alpine van de troon te stoten. Uiteindelijk kwam ook de IMSA Porsche in actie zonder de tijden van de Ram Ferrari’s te kunnen verbeteren.

De gecombineerde tijden gaven de Signatech Alpine van Ragues/Panciatici/Gommendy voor de Morand Racing Morgan van Gachnang/Mailleux/Ajlani  en de Jota Sport Zytek van Dolan/Turvey. Na de ORECA’s van Race Performance en Thiriet by TDS Racing  ging de zesde tijd naar de Boutsen Ginion Racing ORECA  met Brière, Thomas en Hartshorne als piloten. Voor zijn eerste optreden behaalde de DKR Engineering Lola van Porta, Brandela en Raffin  die hier werden bijgestaan door Cristophe Bouchut, de zevende tijd. Na drie LMPC’s volgden nog de Chinese Morgan van Lee en Liu die de drie GTE’s voorafging.

Foto: DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op vrijdag 29 maart 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons