van der Horst

Testdagen: Team Parker Racing Bentley primus na dag 1

Team Parker Racing - Bentley Continental GT
Team Parker Racing - Bentley Continental GT
Bentley heeft de eerste testdag voor de Blancpain GT Series op het Circuit Paul Ricard als snelste afgesloten. De "oude" Team Parker Racing Bentley Continental #30 eindigde zowel in de voormiddag als in de namiddag bovenaan de tabellen. Pieter Schothorst piloteerde de Attempto Racing naar een tweede chrono, weliswaar op een halve tel van de referentietijd. Dries Vanthoor's WRT Audi sloot af als 17e, één plaats beter dan de Ferrari van o.m. Louis Machiels. Bernard Delhez eindigde op een 36e plaats.
Op vlak van pure rondetijden lijkt er weinig te kunnen worden opgemaakt na deze eerste dag. Het lijkt ook niet onwaarschijnlijk dat verschillende teams (en constructeurs...) niet het achterste van hun tong hebben laten zien. De nieuwe Bentley Continental GT sloot bijvoorbeeld af op meer dan een volle seconde van het oudere Continental-exemplaar en ook de nieuwe Lexus met o.m. Markus Palttala moest tevreden zijn met P18.

--- Uitslag Sessie 1 Blancpain GT Testdag 1 2018 (pdf) ---
--- Uitslag Sessie 2 Blancpain GT Testdag 1 2018 (pdf) ---

Foto: SRO/BogaertsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Series op dinsdag 13 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Test Day Paul Ricard.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons