van der Horst

Thomas ten Brinke stop met autosport

Thomas ten Brinke
Thomas ten Brinke
Vrij verrassend nieuws vandaag, op de sociale media van Thomas ten Brinke. De Nederlander kondigde aan dat hij per direct stopt met zijn actieve autosport carrière. Ten Brinke geeft aan het plezier in de autosport te hebben verloren. Daarmee keert hij de autosport na iets meer dan één seizoen al de rug toe.
Thomas ten Brinke was amper vijftien jaar toen hij de eerste stappen in de autosport zette. Na een succesvolle carrière in de kartsport met de wereldtitel in de OK-Junioren in 2019 als hoogtepunt maakt hij vrij onverwacht, en op vijftien jarige leeftijd zijn debuut in de autosport.

Dat deed ten Brinke met MP Motorsport in het Spaanse F4 kampioenschap. Voor dit jaar volgde de overstap naar het Formule Regional European Championship by Alpine, de vroegere Renault Eurocup. De zestien jarige Nederlander deed dat met het gerenomeerde ART Grand Prix maar dat liep niet volledig zoals gewenst.

"Tijdens de wedstrijdweekends voelde ik een druk die ik nog niet ervaren had. Er was de constante druk om te presteren die me het plezier in het racen ontnam. Ik genoot niet meer en dat gaf mij een ongemakkelijk gevoel. Ik weet dat vele jongeren dromen van een carrière in de autosport en dat maakte de beslissing alleen maar moelijker. Maar ik moet eerlijk blijven tegenover mezelf en toegeven dat het racen me niet de vreugde van het leven geeft zoals ik dat wil en daarom besluit ik om met onmiddelijke ingang te stoppen met racen."

Wie ten Brinke zal vervangen bij ART GP voor de resterende wedstrijden van het kampioenschap is nog niet duidelijk. 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op dinsdag 22 juni 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons