van der Horst

Tiago Monteiro geeft ook voor Macau forfait

Tiago Monteiro & Norbert Michelisz
Tiago Monteiro & Norbert Michelisz
De toekomst van het WTCC mag er dan al niet rooskleurig uit zien, we beleven dit seizoen toch maar de spannendste titelstrijd in jaren, met dank aan afscheidnemend constructeur Citroën. Een titelstrijd om de rijderstitel die het jammer genoeg ook in Macau zonder smaakmaker Tiago Monteiro zal moeten stellen. Nadat de Portugees reeds de verregende meetings in China en Japan moest missen, werd hem thans op doktersadvies aangeraden ook de topper in de straten van Macau aan zich voorbij te laten gaan.
Monteiro die de puntenstand aanvoerde toen hij in Barcelona slachtoffer werd van een heftige crash, is
hierin inmiddels reeds teruggevallen naar de vierde plaats. Vraag blijft of het in de gegeven omstandigheden  wel  verstandig zou zijn reële risico's te nemen door alsnog aan de seizoenafsluitende heat in Qatar deel te nemen.

Monteiro's forfait is vanzelfsprekend goed nieuws voor Esteban Guerrieri. De Argentijn krijgt voor Macau andermaal het stuur van Monteiro's Honda Civic toegewezen nadat hij in Japan voor Honda debuteerde met een derde en vierde plaats.

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 8 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons