van der Horst

Tiago Monteiro over zijn zware crash: "Het licht ging uit" (+video)

Tiago Monteiro
Tiago Monteiro
WTCC-leider Tiago Monteiro werd precies een maand geleden tijdens een test met de Honda Civic WTCC slachtoffer van een zware crash op de Spaanse Catalunya-omloop. Aanvankelijk klonk het dat de Portugees hierbij niet werd gekwetst maar ter observatie in het ziekenhuis moest blijven. Het feit dat hij pas een week later van Barcelona naar een hospitaal in Porto werd overgevlogen en pas na twee weken zijn gezin thuis in de armen kon sluiten, wees er echter op dat er meer aan de hand was. Monteiro spreekt vandaag voor het eerst over het ongeval, eerstdaags licht hij zijn verwondingen en zijn herstel toe.
  • St. Paul
 Honda Civic
Honda Civic
"In de twintig jaar dat ik race heb ik wel wat crashes en ongevallen gehad" aldus Tiago. "Vrij harde klappers, zowel in ChampCar, Indy als in F1. Ook in het WTCC, herinner je mijn sortie op de Nordschleife vorig jaar. Al die tijd heb ik echt wel veel geluk gehad, maar bij deze crash deed ik me voor het eerst goed pijn."

"Naar het einde toe van mijn laatste run op dag drie kwam ik op het einde van de rechte lijn door een technisch falen zonder remmen te zitten. Niet meteen de geschikte plaats, want je komt er met zo'n 255 km/u aan. Een echt bizar gevoel ook want jouw lichaam verwacht zich aan een heuse deceleratie maar er gebeurt... helemaal niks.  Ik probeerde de muur voor mij te ontwijken en alsnog naar turn 2 toe te sturen maar door een jump op het gras begon de auto te spinnen waardoor ik eerst achterwaarts en nadien zijwaarts hard in de muur ging. Mijn hele rechterzijde was gekneusd en deed pijn maar de whiplash was nog het ergst van al.  Ik realiseerde me nog wel dat ik de muur ging raken maar anders dan bij mijn klap op de Nordschleife herinner ik me van deze impact helemaal niks en ging het licht uit."

Foto's: Tiago Monteiro en Hans van Onsem
 



 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 6 oktober 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons