van der Horst

Tom Blomqvist en Oliver Jarvis volgend seizoen ook bij United Autosports

Hélio Castroneves, Tom Blomqvist en Oliver Jarvis
Hélio Castroneves, Tom Blomqvist en Oliver Jarvis
Het wordt een druk jaar in 2023, althans voor Tom Blomqvist. Nadat de Brit eerder al bevestigd werd als fabriekspiloot bij Acura, zal hij daarnaast ook in het FIA WEC uitkomen voor United Autosports. Daar zal Blomqvist een LMP2 delen met Oliver Jarvis en Josh Pierson en hij keert zo terug naar het WK endurance.
Terwijl Jarvis en Pierson dit jaar al samen uitkwamen voor het Anglo-Amerikaanse team, vervangt Blomqvist er Alex Lynn. Deze laatste zal namelijk vanaf volgend seizoen uitkomen in de Cadillac LMDh. Voor Blomqvist een terugkeer naar het FIA WEC, nadat hij in 2021 er ook al aanwezig was. Toen misliep hij samen met Stoffel Vandoorne en Sean Gelael net de titel. Hiermee gaat het duo Blomqvist - Jarvis ook nog een jaartje verder, gezien beiden net de allerlaatste titel in de DPi-klasse wonnen in IMSA.

Opvallend genoeg: terwijl Blomqvist al aangekondigd is als Acura-fabriekspiloot, is dit niet het geval voor Jarvis. Hoewel men vrij zeker was dat de voormalige Mazda-fabriekspiloot ook een zitje zou krijgen bij Meyer Shank Racing, wordt er alleen maar gesproken over het feit dat Blomqvist twee wedstrijden zal missen vanwege een overlapping met de GTP-klasse. Dus is er nog geen zekerheid over wie zijn teamgenoot zal worden volgend seizoen.

Foto: IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op zaterdag 8 oktober 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons