van der Horst

Tom Coronel en Marrakech: van Marracrash naar Marracash (+ video)

Tom Coronel met co-winnaar Rob Huff
Tom Coronel met co-winnaar Rob Huff
Het kan verkeren. Na Bredero weet nu ook landsman Tom Coronel dat we met zijn allen niet zelden de speelbal zijn van het lot. Precies op de plek waar hij twee jaar eerder ietwat absurd want volkomen overbodig de deur van zijn in de 'Marracrash' totaal verhakkelde Chevrolet Cruze dicht klapte, trakteerde de Nederlander de toerwagen-fans afgelopen weekend in Marrakech op zijn bekende banzai-sprong, een vijfde ongetwijfeld lonende WTCC-zege waardig.
Tom Coronel
Tom Coronel
"Ik wist dat Pechito ( JM Lopez -nvdr) het er zou op wagen me aan te vallen en dat deed hij ook twee maal, halfweg en naar het einde van de race" blikt de DHL-rijder nog even terug op zijn lang duel met kampioen Lopez in de openingsrace. "Zoals ik verwachtte kreeg ook hij het moeilijker naarmate de race vorderde. Ik merkte dat hij aan tractie verloor, da's ook de reden waarom hij me tweemaal licht aantikte. Maar niks unfair, dus daar had ik geen probleem mee. Hij is de kampioen en dan mag je je aan een aanval verwachten. Maar hier speelde het feit dat je moeilijk kan uitremmen in mijn voordeel. Ik wist dat ik de overwinning op zak had indien ik geen fouten maakte en dat is ook niet gebeurd.


Winnen is belangrijk want je put er vertrouwen uit voor de omlopen die er zitten aan te komen, zoals de Nordschleife. Ik racete er vorig weekend en ook dit weekend betwist ik er een VLN-wedstrijd met de Zakspeed Nissan. Tijdens het WTCC-event rijd ik er dat zelfde weekend trouwens ook de 24u van de Nürburgring. Dus ja, ik ken de omloop goed maar je moet ook competitief materiaal ter beschikking hebben. Mijn Chevrolet is snel ginds maar niet zo snel als de Citroën's dunkt me. Het hangt er ook allemaal een beetje van af hoe je je op dat ogenblik voelt. Momenteel voel ik me sterk dus dat belooft voor de races in de 'Groene Hel'. Het is één van de meeste 'coole' omlopen die er zijn. Ik rijd er elke keer met de glimlach heen en ook op de terugweg is het telkens nagenieten.

Of ik dit exploot dit seizoen nog eens een keertje kan overdoen? Op stratenomlopen zoals Vila Real in Portugal sluit ik dit zeker niet uit. Het is er moeilijk inhalen en je moet het dus vooral in qualifying goed zien te doen. Het is een moeilijk, ook erg 'bumpy' circuit en dat ligt me wel, net zoals de Nordschleife en Macau dat doen. Kijk, ik zei het al eerder, in dit kampioenschap moet ik het als privérijder van zo'n momenten hebben. Dat is niet alleen prima voor mijn klassering maar ook voor mijn sponsors, zij hebben er voor gezorgd dat ik hier kan rijden. Dit roemrijk moment kan men mij alvast niet meer afnemen en mocht het me nogmaals lukken dan kan mijn seizoen écht niet meer stuk!"


Foto's: FIA WTCC & Hans van Onsem
 

 
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 10 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Circuit Moulay El Hassan.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons