van der Horst

Tom Coronel en Tom Chilton in 2014 met ROAL Motorsport gerunde RML-Chevrolet

Tom Coronel: verlengde samenwerking met ROAL Motorsport
Tom Coronel: verlengde samenwerking met ROAL Motorsport
Het WTCC-verhaal van Tom Coronel krijgt dan toch een vervolg. Het ROAL Motorsport-team van Roberto Ravaglia en Aldo Preo tekent voor twee Chevrolet Cruze's die RML momenteel op basis van het nieuwe reglement opbouwt. Coronel die zich met het Italiaanse team reeds drie jaar de beste BMW-rijder in de serie toonde is uiteraard van de partij en wordt bij ROAL geflankeerd door Tom Chilton. De kapitaalkrachtige Brit was reeds langer zeker een RML-Chevy te besturen en thans weten we ook met welk team.

Tom Chilton
Tom Chilton
Met de inzet van twee Chevrolet Cruze's verzekeren ROAL Motorsport en Tom Coronel  zich van deelname aan het FIA WTCC 2014. Voor de Italianen  Roberto Ravaglia en Aldo Preo (ROAL) een hele overstap, want sinds de start in 2001 racete ROAL Motorsport alleen maar met BMW-modellen. Teammanager Ravaglia wist dat BMW hem voor volgend seizoen geen geschikte auto meer kon leveren en ging op zoek naar een alternatief. Dat vond hij bij RML en de nieuw gebouwde Chevrolet Cruze. Overigens blijft de Italiaan zijn ‘huismerk’ wel trouw, want hij komt met BMW uit in de GT Series. Met de twee Tom's - beiden met initialen TC en dat in de ...TC1-klasse - verzekert ROAL Motorsport zich van twee, snelle en spectaculaire rijders. Chilton, broer van F1-rijder Max Chilton, eindigde vorig seizoen als vijfde maar was tot voor de finale in Macau in de running voor de tweede plaats achter RML-teamgenoot en viervoudig kampioen Yvan Muller.

Chevrolet Cruze by RML
Chevrolet Cruze by RML
“Ik heb alles op alles gezet om toch maar in deze serie aan de slag te kunnen blijven" aldus Coronel die zijn geluk vanzelfsprekend niet op kan." Aanvankelijk zag het er helemaal niet goed uit maar langzaam maar zeker sprongen steeds meer lichten op groen. Uit ervaring wist ik dat je daarmee nog geen zekerheid hebt,maar die is er nu dus wel.En zelfs ruim van te voren, dat is wel eens anders geweest. Mede dankzij de steun van mijn trouwe sponsors McGregor, TW Steel-watches, Valvoline en nieuwkomers Dé autoverzekeraar AllSecur en Amando -What Men Do- kan ik deze belangrijke stap zetten” aldus de man uit Eemnes.

Tom Coronel: na SEAT en BMW,nu met Chevrolet
Tom Coronel: na SEAT en BMW,nu met Chevrolet
“Afgelopen weekend mocht ik in München bij BMW de eerste prijs in de Sports Trophy 2013 ophalen en daar vormde mijn deelname aan het WTCC 2014 een regelmatig terugkerend gespreksonderwerp. Hoewel het toen nog niet zeker was, voelde ik dat het de goede kant opging. Roberto en Aldo waren positief, maar uit ervaring weet ik ook hoe moeilijk het kan zijn om juist die laatste beslissingen te nemen. Met Tom Chilton heb ik naast een ervaren teammaat ook een goede vriend binnen het team. Hij heeft  al de nodige ervaring met de Chevrolet en kent ook het RML-team van Ray Mallock goed.  Verder ben ikzelf enthousiast over de verlengde samenwerking met ROAL Motorsport. Professionele jongens die weten waar ze mee bezig zijn en dat ook iedere keer weer bewijzen. Het is echt super dat ik met hen weer een jaar op het hoogste toerwagenniveau mag racen. Ik ben vanaf het begin actief in dit kampioenschap en trots er weer een jaar bij te zijn" aldus Tom die de voorbije dagen en weken tegenover zijn entourage en media flink wat moest jokken om een en ander geheim te houden.
Verlost van alle beslommeringen voor 2014 kan Coronel zich nu volledig focussen op de Dakar. Als vliegende  reporter voor RTL brengt hij daar samen met landsman Alard Kalff dagelijks achtergrondverhalen.

Nu Coronel, Chilton en Hugo Valente reeds drie Chevy's bemannen, blijft er in principe nog één enkel TC 1-zitje te begeven, tenzij RML voor volgend seizoen niet vier maar zes Chevrolet's bouwt.



Foto's: Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op donderdag 12 december 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons