van der Horst

Tom Coronel kiest voor Comtoyou Cupra TCR (+ video)

Tom Coronel - Comtoyou Racing Cupra TCR
Tom Coronel - Comtoyou Racing Cupra TCR
De geruchtentrommel met betrekking tot de toekomstplannen van Tom Coronel draaide op volle toeren de voorbije weken maar zoals u op Autosport.be reeds kon lezen, verruilt onze Noorderbuur het ene Belgische team voor een ander en racet dit seizoen met een door Comtoyou Racing gerunde Cupra TCR. Bij het team van Jean-Michel Baert vindt Coronel Kurt Mollekens, diens oud Opel-Lotus-collega bij Van Amersfoort Racing terug, de Keerbergenaar neemt er net als vorig jaar de rol van race engineer van Frédéric Vervisch op zich. Daarnaast speelt ook de betrokkenheid van oud-SEAT WTCC-baas Jaime Puig een rol in de beslissing van de immer kaassmullende Hollander. Comtoyou telt dit jaar met Vervisch, Langeveld en Coronel dus drie Nederlandstalige rijders naast Fransman Aurelien Panis die de tweede, eveneens in DHL-geel getooide Cupra van het team zal bemannen.
Tom Coronel opteert voor Belgische teams
Tom Coronel opteert voor Belgische teams
De contacten met het team dateren van eind vorig jaar, vertelt Tom Coronel. “Na de races op Macau kwam ik in gesprek met Kurt Mollekens, mijn oud-teamgenoot tijdens de Euroseries Opel Lotus en momenteel engineer bij Comtoyou Racing uit het Belgische Waterloo. Dat gesprek zette mij aan het denken en na de nodige contacten met het team, onder leiding van François Verbist en Jean-Michel Baert kwam ik tot een goede afspraak voor het komend seizoen.


Tom Coronel reeds met SEAT in WTCC
Tom Coronel reeds met SEAT in WTCC
Daarbij speelde de oud teammanager van het SEAT WTCC Team, Jaime Puig, ook een belangrijke rol. Met SEAT heb ik in de jaren de nodige successen in de CUPRA behaald. Jaime speelt nu een rol bij CUPRA en gaf voor mij de doorslag om hier voor te kiezen. Het gaat hier om auto’s die in Spanje bij CUPRA gebouwd zijn en die door Comtoyou Racing gefinetuned worden. Ieder raceweekend zal er ook een monteur van CUPRA aanwezig zijn. Verder zijn er de nodige testdagen in het contract opgenomen, waarvan de eerste op 27 en 28 februari. Dan rijd ik met een -dan nog witte- CUPRA op Zandvoort.

Tom Coronel - Comtoyou Racing Cupra TCR
Tom Coronel - Comtoyou Racing Cupra TCR
Uiteindelijk zal de auto de bekende gele kleur krijgen en het startnummer voor komend seizoen is ’50’. Daarmee wil ik DHL als sponsor extra in het zonnetje zetten, want zij bestaan dit jaar precies 50 jaar en dit leek mij een mooie geste. Verder zijn alle sponsors van vorig jaar gebleven, waardoor ook de rest van de auto voor iedereen herkenbaar zal zijn. Dat geldt ook voor de tweede -eveneens gele- auto van het team, die bestuurd zal worden door Aurélien Panis”, aldus Coronel aan de vooravond van de eerste testritten.

Tom Coronel
Tom Coronel
Na een bijzonder moeilijk seizoen aan boord van de Boutsen-Ginion Racing Honda Civic hoopt Coronel uiteraard dit jaar toch weer op het podium te staan. “Ik heb veel vertrouwen in de auto en het team en laten we hopen dat het geluk dit jaar ook weer eens mijn kant op valt en dat we uit de schade weten te blijven. Zeker door de vroege en goede voorbereiding, maar ook met het jaar ervaring in het WTCR, moet het toch lukken om  weer eens een keer ‘a moment of fame’ te pakken en de strijd om de podiumplaatsen aan te gaan. Het zal zeker niet makkelijk zijn, de concurrentie is sterk, maar we hebben tien raceweekends, met ieder drie races om het te bewijzen.  Aan mij zal het niet liggen. Ik heb er zin in! Eat My Dust ehhh Cheese! ”    

Jaime Puig - SEAT Sport
Jaime Puig - SEAT Sport
Jaime Puig, verantwoordelijk voor de sportactiviteiten van het merk CUPRA, verklaart: “Ik ben blij dat Tom Coronel heeft gekozen voor CUPRA en ik hoop dat we samen weer voor mooie resultaten kunnen zorgen. Tom ken ik al sinds zijn start in het toerwagenracen in 2001, hij heeft toen al meerdere jaren voor ons merk gereden. Zijn eerste overwinning in het WTCC behaalde hij met een SEAT in 2008 in Okayama. Hier gebruikte Tom een speciale bandencombinatie, slicks voor en regenbanden achter. Dat zal ik nooit meer vergeten!  Zoiets moet hij dit jaar maar weer eens herhalen.”

François Verbist (r) met teameigenaar Jean-Michel Baert (m)
François Verbist (r) met teameigenaar Jean-Michel Baert (m)
François Verbist, technicus met decennialange ervaring en tal van successen in de autosport, is teammanager van Comtoyou Racing:  “Ik ben blij dat een ervaren toerwagencoureur als Tom voor ons team heeft gekozen. Ik ben ervan overtuigd dat we samen mooie resultaten kunnen neerzetten.”


Foto's: Coronel Press en Hans van Onsem
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 26 februari 2019.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons