van der Horst

Tom Coronel maakt indruk tijdens races in Argentinië

Winnaar in WTCC Trophy
Winnaar in WTCC Trophy
Eind juli reed Tom Coronel reeds tijdens de Super TC2000 race in Buenos Aires met een Peugeot Team van een 18e naar een 5e plaats. In zijn Chevrolet Cruze van ROAL Motorsport manifesteerde de Nederlander zich daarop sterk tijdens de Argentijnse FIA WTCC ronde. Per kwalificatiesessie eindigde hij steeds hoger om uiteindelijk bij de laatste vijf in Q3 terecht te komen. Daar handhaafde hij zich op een derde plaats. De Openingsrace op het Argentijnse circuit begon voor hem met een achtste startplaats, met als mooi vooruitzicht dat hij in de Hoofdrace als derde van start mocht gaan.
  • Skylimit Events
Tom Coronel
Tom Coronel
Heelhouden en zo min mogelijk plaatsen verliezen waren de uitgangspunten in de Openingsrace. Op het loeihete circuit verloor de Nederlander na de start een plek, maar won er even later weer twee terug op het moment dat hij ook zijn snelste raceronde reed. In het tweede deel van deze race wisselde Tom Coronel meerdere malen van positie, maar eindigde zonder schade als zevende. Na de start van de tweede race sloot Coronel als vierde aan achter de kopgroep waarin flink werd gestreden. In optocht ging verder tot in de achtste ronde toen Michelisz en Muller voor hem naast de baan raakten en de Nederlander zo de tweede plaats in de schoot geworpen kreeg. Achter hem voerden twee fabrieks-Honda's en Yvan Muller in de Citroën de druk op, maar zonder resultaat. Tom Coronel kwam als tweede over de lijn en werd als zodanig gehuldigd naast winnaar Jose Maria Lopez en Rob Huff.


 "Dit was natuurlijk niet echt een circuit waar wij in eerdere jaren lekker uit de verf kwamen" vertelde Tom Coronel na afloop. "Tuurlijk, we rijden nu in een andere tijd van het jaar. Het weer en asfalt zijn iets koeler en je hebt wat minder last van onderstuur. Met de kennis uit het verleden heb ik samen met mijn engineer van ROAL Motorsport de auto totaal anders afgesteld. Dat resulteerde in meer stabiliteit en balans, vanaf de vrije training tot en met de derde kwalificatie. Met mijn ROAL Chevy tussen de fabrieksjongens en daar nog een keer derde worden ook. Heel eerlijk, ik had het allemaal niet zo verwacht. We hebben met elkaar heel constructief gewerkt en dat pakte goed uit.

Tom Coronel - ROAL Motorsport Chevrolet Cruze
Tom Coronel - ROAL Motorsport Chevrolet Cruze
In de eerste race had ik een constante snelheid en de wegligging was goed. Misschien zat er wel meer in dan die zevende plaats, maar dan had ik ook risico's moeten nemen en met die fabrieksjongens om je heen weet je nooit hoe dat uitpakt. Dat zag je ook in de tweede race. Bij de start viel ik echt in het licht en kwam goed weg. Nam genoegen met een vierde plaats en zat eerste rang achter het gevecht tussen Lopez, Muller en Michelisz. Om mijn voorbanden te sparen hield ik nog wat meer afstand. Wat ik verwachtte gebeurde. Muller en Michelisz vlogen naast de baan en ik schoof door naar een tweede plaats. Tegen het eind van de race kwam Rob Huff steeds dichterbij, maar ik wist hem af te houden, met een tweede plaats als resultaat. Beter dan verwacht in een seizoen waarin het toch al zo lekker loopt. De volgende race is in mijn tweede vaderland Japan. Ook daar gaat het normaal ook altijd goed, dus wie weet wat we daar weer kunnen presteren."

Foto's: Coronel Press - David Noels



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons