van der Horst

Tom Coronel neemt deel aan Super TC2000 Buenos Aires 200 Kilometres

Super TC2000
Super TC2000
Met het raceseizoen op volle toeren zal je Tom Coronel tijdens de weekends maar zelden in thuisbasis Eemnes tegen het lijf lopen. Wanneer zich bovendien de gelegenheid voordoet om in een echte autosportklassieker van start te gaan, heeft hij er niet lang voor nodig om ‘ja’ te zeggen. Onze Noorderbuur die dit seizoen reeds twee WTCC-overwinningen boekte, neemt op 31 juli deel aan de 'Super TC2000 Buenos Aires 200 Kilometres' met een Peugeot 408 van het team Escudería FE. Hij deelt de auto met Luciano Farroni, tweede in de eindstand van de TC2000 in 2015.
 
Escuderia FE-teameigenaar Ruben Salerno met ingenieur Sebastian Martino
Escuderia FE-teameigenaar Ruben Salerno met ingenieur Sebastian Martino
“De Buenos Aires 200 Kilometres is een autosportevenement met een lange traditie en dit jaar vindt de race één week voor ons optreden met het FIA WTCC in Argentinië plaats, dus deze kans was te mooi om te laten lopen”, legt Coronel uit. "Argentinië is geen onbekend terrein, we hebben er al een aantal keren met het FIA WTCC geracet en ik ben er natuurlijk regelmatig geweest voor de Dakar-rally. Ik ontmoette de teambaas van Escudería FE toen hij eerder dit jaar deelnam aan een wedstrijd van het Duitse VLN-lange-afstandskampioenschap op de Nürburgring. Bij die ontmoeting hadden we het over de mogelijkheden om aan de Buenos Aires 200 Kilometres deel te nemen en dat klonk zeer interessant. Ik zal weliswaar een paar dagen van onze gezinsvakantie tijdens de zomerpauze van het WTCC moet missen, maar zelfs mijn verloofde Paulien zei meteen dat ik het moest doen, dus wie ben ik dan om nee te zeggen?”

Tom Coronel - ROAL Motorsport
Tom Coronel - ROAL Motorsport
De Super TC2000-raceauto’s zijn uitgevoerd met een buizenframe en identieke motoren, maar wel met een carrosserie die per merk specifiek is. “Het motorvermogen ligt iets hoger dan bij onze WTCC-auto’s en de motoren draaien tot 12.00 toeren per minuut, dus het zijn echte raceauto’s”, zegt Coronel. “Ik heb ook mijn goede vriend, de Argentijnse coureur Norberto Fontana, om advies gevraagd en die was er van overtuigd dat ik er veel plezier aan zal beleven. Ik ben altijd graag in Argentinië. Het is een prachtig land met vriendelijke mensen, die een grote passie voor de autosport hebben. Ik verwacht veel publiek en een fantastische sfeer, en het is de ideale voorbereiding op het WTCC-evenement dat  het daaropvolgende weekeinde in Termas de Rio Hondo staat gepland”.

Onze Noorderbuur is niet de eerste WTCC-rijder die aan deze wedstrijd deelneemt. In het verleden gingen lokale held José María López, Alain Menu, Yvan Muller, Rob Huff, Gabriele Tarquini en Nicola Larini al van start in de race, evenals andere internationale toprijders als Luciano Burti, Christian Fittipaldi, Kelvin Burt en Nicolas Minassian.

De thuisbasis van Escudería FE bevindt zich enkele kilometers ten zuiden van Buenos Aires. Het team neemt sinds 2013 deel aan de Super TC2000-serie en geldt als semi-fabrieksteam van Peugeot. In totaal zet het team vier Peugeot 408’s in de klasse in. In 2015 behaalde het één algehele overwinning en één pole-position.

Foto's:Coronel press en Hans van Onsem

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 8 juli 2016.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons