van der Horst

"Top Secret" test Lewis Hamilton op Amerikaanse oval

Lewis Hamilton - Mercedes AMG Petronas Formula One Team
Lewis Hamilton - Mercedes AMG Petronas Formula One Team
Drievoudig Formule 1 wereldkampioen Lewis Hamilton heeft in het geheim met een Formule 1-bolide op een oval gereden. Plaats van handeling zou volgens berichten op sociale media Pocono Raceway in Pennsylvania zijn geweest.
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Tijdens deze test werd door Lewis Hamilton de Mercedes F1 W07 Hybrid, de auto van vorig jaar, gebruikt en na afloop postte de Britse piloot op Twitter een video met de omschrijving: "Top Secret-Shhhhh". "Het was zeer interessant om eens met een Formule 1-auto op een oval te rijden. Ik heb me zeker geamuseerd", liet Hamilton nadien optekenen. Het circuit van Pocono is bekend als de "Tricky Triangle" door zijn unieke configuratie als oval met maar drie bochten. Dat is heel anders dan bijvoorbeeld de Indianapolis Motor Speedway, thuisbasis van de befaamde Indy 500.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
De Mercedes F1 coureur bleek tijdens de podiumceremonie op Suzuka zeer onder de indruk van de ring die Indy 500-winnaar Takuma Sato droeg (winnaars van de Indy 500 krijgen een "winners ring" n.v.d.r.). Of deze test Lewis Hamilton warm heeft gemaakt om net zoals zijn voormalig teamgenoot Fernando Alonso eens de Indy 500 te rijden? "Eerlijk, het heeft me niet geïnspireerd om de Indy 500 te doen", vertelde hij afgelopen week in Austin. "Ik heb deze race altijd gerespecteerd en gewaardeerd. Ik heb er sommige delen van gezien toen Fernando reed, wat geweldig was om te zien. Maar persoonlijk is het niet mijn doelstelling om hier deel van uit te maken. Misschien komt er ooit nog eens een dag dat ik het verlangen heb om de Indy 500 te rijden. Ik krijg genoeg kansen om zulke plannen waar te maken en daar een serieus resultaat neer te zetten." Misschien dat de Indy 500 winner’s ring Lewis Hamilton ooit nog eens kan bewegen om een poging te wagen….

Tekst: Michel Helders - Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule 1 op donderdag 26 oktober 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons