van der Horst

Toppers fijntunen Alfa Romeo Giulietta's TCR in Monza

Alfa Romeo Giulietta TCR
Alfa Romeo Giulietta TCR
De start van het nieuwe FIA WTCR by Oscaro-kampioenschap nadert met rasse schreden en dat is ook te merken aan de verhoogde testactiviteit die we dezer dagen optekenen. In Monza gonsde het gisteren en vandaag van de bedrijvigheid. Naast onder meer BRC Racing, Target Competition en enkele proefrondjes van Tiago Monteiro, naar verluidt nog steeds niet volledig verlost van oogproblemen, bleef vanzelfsprekend ook de aanwezigheid van het Italiaanse Mulsanne Racing er niet onopgemerkt. In nauwe samenwerking met tuner Romeo Ferraris die de auto's bouwde, test het team in Monza twee Alfa Romeo Giulietta's TCR met afwisselend toppers Fabrizio Giovanardi, Kevin Gleason en Gianni Morbidelli achter het stuur.
"We mikken op de ervaring van Fabrizio Giovanardi, Gianni Morbidelli (die eerder in Valencia ook deels de BoP-test voor zijn rekening nam, nvdr.) en Kevin Gleason om nog snel enkele setup-ontwikkelingen te fijntunen. Dit vooraleer de wagens naar Barcelona worden getransporteerd voor de collectieve testdag aldaar eind maart. Vanuit Barcelona gaat het dan in rechte lijn naar Marrakech, waar een week later het seizoen van start gaat", gaf Michela Cerruti, Romeo Ferraris Operations Manager tekst en uitleg.

Wie uiteindelijk de beide Alfa's in Marrakech zal bemannen, is nog niet geweten maar het zou niemand verwonderen mochten de gegadigden binnen hogervermeld trio terug te vinden zijn.

Foto: Romeo Ferraris
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 9 maart 2018.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons