van der Horst

Toyota boven in WEC Prologue

Toyota TS050 HYBRID
Toyota TS050 HYBRID
Toyota heeft de eerste dag van de officiële FIA WEC Prologue te Monza als snelste afgesloten. Nadat Porsche met Neel Jani met een 1:32.068 de voormiddag als snelste afsloot, dook de Toyota #7 met een 1:31.332 daar onder met Mike Conway achter het stuur. In de voormiddag bevonden de twee Toyota's en de twee Porsches zich op een halve seconde van elkaar, in de namiddag zette de Japanse constructeur toch de Duitsers op negen tiende. In beide sessies kwam de wagen van ByKolles Racing niet uit de pit.
  • Hamofa Performance
WEC Prologue Monza
WEC Prologue Monza
In de P2-klasse was het Vaillante Rebellion dat in de voormiddag zijn beide Oreca's, aangedreven door een Gibson-motor, naar de plaatsen één en twee reed. De Zwitsers maken de overstap van P1 naar P2 en zijn meteen succesvol want in de namiddag kon niemand onder hun tijd duiken. G-Drive Racing reed de derde chrono van deze eerste testdag.


Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Opvallend was de dominantie van Porsche in zowel GTE-Pro als GTE-Am. In beide klassen was het merk uit Stuttgart duidelijk het snelste, zowel in de voormiddag als in de namiddag. Het duo Michael Christensen/Kevin Estre had in de Pro-klasse enkel wat te duchten van Ford. Ferrari en zeker Aston Martin lijken voorlopig op achtervolgen aangewezen. In GTE-Am, met amper vijf wagens, zorgden Dempsey-Proton Racing en Gulf Racing UK telkens voor een dubbel voor Porsche. Ook hier konden Ferrari en Aston Martin enkel achtervolgen. Morgen heeft dag twee plaats van deze officiële WEC-testen. Het seizoen gaat van start op 16 april met de 6 uren van Silverstone.

UITSLAG VOORMIDDAG
UITSLAG NAMIDDAG

Foto's: FIA WECSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in FIA World Endurance Championship op zaterdag 1 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting The Prologue.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons