van der Horst

Toyota reageert op terugtrekking van Porsche uit LMP1

Alex Wurz - Akio Toyoda
Alex Wurz - Akio Toyoda
Toyota-baas Akio Toyoda reageerde vanmiddag middels een persbericht op de bekendmaking van Porsche vanochtend dat het Duitse merk zich terugtrekt uit de topklasse van het wereldkampioenschap uithouding aan het einde van dit seizoen, één jaar vroeger dan initieel gepland. In tegenstelling tot ACO en WEC, die eerder vandaag in een communicatie onderstreepten dat Porsche zijn engagement had toegezegd tot en met eind 2018, is de boodschap van Toyota een van dank.
  • Hamofa Performance
Toyota TS050 Hybrid vs. Porsche 919 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid vs. Porsche 919 Hybrid
"Ik vond het zeer jammer toen ik hoorde dat Porsche besloot om zich terug te trekken uit de LMP1-categorie van het FIA WEC. Bij de 24H van le Mans vorige jaar waren we vereerd dat Porsche Toyota als een rivaal zag. Het was een flink gevecht terwijl we elkaar bekampten om de zege. Dit jaar wilden we Porsche kloppen en die gedachte deed ons harder werken en ons beste beentje voorzetten in het realiseren van nieuwe technologiën en talenten. Bij de editie van Le Mans dit jaar had ik de mogelijkheid om te praten met Dr. Porsche. Hij vertelde mij dat zijn bedrijf, net als wij, deelnemen in motorsport om de productiewagens te verbeteren."

Dr Wolfgang Porsche - Alex Wurz - Akio Toyoda
Dr Wolfgang Porsche - Alex Wurz - Akio Toyoda
"Als constructeur die dat reeds geruime tijd doet, verdient Porsche veel respect. Ik ben triest en teleurgesteld dat we onze technologie niet langer in de strijd kunnen werpen tegen zo'n bedrijf op hetzelfde strijdveld volgend jaar. Het gevecht is echter nog niet over. We zullen blijven strijden met al onze energie in de resterende vijf wedstrijden dit jaar. Laten we een geweldige strijd leveren die in de harten van de teams en de fans gaat blijven."

"Ik ben vol dankbaarheid voor Porsche, maar ik zal mijn lofbetuigingen houden tot wanneer het seizoen ten einde is. Ik vraag me af wie op dat ogenblik de andere partij zal feliciteren. Aan iedereen bij Porsche, tot op het circuit!"

Foto's: Racing International Photography & Toyota Motorsport GmbH



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 28 juli 2017.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons