van der Horst

Toyota stelt GR GT3 Concept voor in Tokio

Toyota GR GT3 Concept
Toyota GR GT3 Concept
Tijdens het autosalon van Tokio pakt Toyota uit met een aantal nieuwigheden waaronder twee versies van de GRMN Yaris, maar ook de GR GT3 Concept. Hiermee zet het Japanse merk meer en meer een stap richting de GT-racerij, waar men ondertussen ook al actief is in GT4. Ook dit concept kan potentieel gehomologeerd worden tot een volwaardige GT3-machine.
  • Dreamdrive
Toyota liet al enkele weken geleden een teaser los over de deze wagen en nu mag het grote publiek deze bewonderen op het salon van Tokio. Het concept zelf is op dit moment niet gebaseerd op een huidig model binnen hun rangen. Daarnaast werd er nog geen enkele technisch detail gelost over de wagen zelf. Voor Toyota is het niet de eerste maal dat het uitpakt met een concept, maar gezien Gazoo Racing vermeld wordt, lijkt het wel dat men denkt om deze ditmaal om te zetten naar een volwaardige GT3.

CMR - Toyota Supra GT4
CMR - Toyota Supra GT4
Deze GT3 kan dan eventueel de Lexus RC F GT3 vervangen, zustermerk van Toyota, waarvan de homologatie bijna vervallen is en op dit moment Lexus nog geen nieuw model heeft om een GT3 op te baseren. Hiermee zet Toyota wel weer een stap extra richting de GT-racerij, nadat het in Japan al uitkomt met de Toyota Supra GR GT500 en de GT4-variant van de Supra GR, waar onder meer onze landgenoten Nico Verdonck, Stéphane Lémeret en Antoine Potty mee uitblinken in Duitsland, Frankrijk en Europa.

Foto's: Toyota Gazoo Racing - Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op vrijdag 14 januari 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons