van der Horst

24H Le Mans: Toyota vooraan bij de warm-up

Toyota Racing - Toyota TS030 - Hybrid
Toyota Racing - Toyota TS030 - Hybrid
Voor het eerst deze week kon Toyota zijn Duitse tegenstander vooraf gaan nadat Lapierre de snelste tijd neerzette in de warm-up voor de drie Audi’s. De warm-up werd opnieuw afgebroken na een sortie, ditmaal ging de Delta-ADR Oreca LMP2 van de baan.
Met een tijd van 3:26.227 zette Nicolas Lapierre deze morgen de snelste tijd neer in de warm-up, de Fransman bleef daarmee de drie Audi’s voor die de plaatsen twee tot vier innamen met in volgorde de #2 voor de #1 en de #3. Rebellion Racing slaagde er opnieuw in om één wagen, de #12 van Heidfeld/Prost/Jani,  voor de tweede Toyota te zetten.  

John Martin legde de snelste ronde af bij de LMP2’s met de G-Drive Racing Oreca in een tijd van 3:43.158. De top drie werd vervolledigd door nog twee Oreca’s met de Murphy Prototypes voor de delta-ADR. Deze laatste wagen ging  met Tor Greaves aan het stuur echter zwaar van de baan, wat leidde tot het bovenhalen van de rode vlag.   

Aston Martin nam geen risico en de GTE’s van het Britse merk reden rustig hun rondjes zodat de snelste tijd in de categorie toekomt aan de AF Corse Ferrari van Vilander/Kobayashi/Beretta. De Porsche van Lietz/Lieb/Dumas klokte de tweede tijd. Bij de GTE Am was de snelste tijd voor de Porsche #77 van Dempsey/Long/Foster. Ook in deze laatste klasse waren er brokken nadat de Labre Corvette #70 van de baan ging in de Dunlop chicane.

Foto: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op zaterdag 22 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons