van der Horst

Travis Pastrana bevestigd voor sneeuw- en ijs-editie Race of Champions

Travis Pastrana in ROC
Travis Pastrana in ROC
Travis Pastrana zal aan de nieuwe versie op sneeuw en ijs van de Race of Champions (ROC) deelnemen in de individuele klasse en in de "ROC Nations' Cup" voor Team USA. Hij zal voor de negende keer aanwezig zijn op de Race of Champions. Pastrana voegt zich bij andere reeds aangekondigde kampioenen, waaronder negenvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen en FIA World Rally- en Rallycross-sterren Johan Kristoffersson, Petter Solberg en Oliver Solberg.
Travis Pastrana is een elfvoudig X-Games - een stuntmotocross-klasse in de VS - gouden medaillewinnaar. Daarnaast heeft de Amerikaan ook deelgenomen aan het Amerikaanse Rallykampioenschap voor Subaru. Op 23-jarige leeftijd was Pastrana de jongste rallyrijder ooit die de Rally America won. Hij herhaalde die overwinning in 2007 en 2008. Dat gaf hem ook zijn eerste ticket voor de Race of Champions in 2006. Hij was ook een van de leden van de crew van MTVs Nitro Circus en produceerde de serie.

Snow & Ice circuit ROC
Snow & Ice circuit ROC
Sneller en breder dan een typisch ROC-circuit, zal de Zweedse "Snow & Ice" -baan worden aangelegd op de bevroren Oostzee bij Pite Havsbad, op slechts 100 kilometer van de poolcirkel. Promotors en lokale functionarissen om zich te concentreren op duurzaamheid, inclusief opwindende nieuwe elektrische raceauto's en andere innovatieve apparatuur die 100% fossielvrije biobrandstof gebruikt. ROC wordt het grootste evenement ooit in Norrbotten en heeft een meerjarige overeenkomst gesloten om ROC Snow & Ice-evenementen te organiseren in de meest noordelijke regio van Zweden.

Foto: 2021 Race of Champions
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Race of Champions op donderdag 1 april 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons