van der Horst

Trophée de Bourgogne: Jacques Laffite, Arnaud Tsamère en Pierre - Yves Rosoux nemen deel

Jacques Laffite
Jacques Laffite
Een ex Formule 1 piloot die aan de VW Fun Cup deelneemt : dat heeft altijd een bijzondere uitstraling! Jacques Laffite zal zeker niet onopgemerkt rondlopen in de paddock van Dijon, waar straks tussen 9 en 11 mei de tweede race van de VW Fun Cup zal betwist worden.
Kleine knipoog naar de geschiedenis want het is aan het stuur van de wagen 26 (cijfer dat hem aan het lijf kleeft sinds zijn prestaties bij de Ligier formule 1 renstal en zijn zes G.P. overwinningen tussen 1977 en 1981) dat de Fransman aan de start zal staan. Terwijl hij zijn 70ste verjaardag vierde in november is de man, die door zijn trouwe supporters "Jacquot" wordt genoemd, nog steeds zéér fit. De motorsportfanaten die tv kijken kunnen ervan getuigen want de ex Ligier en Williams piloot doet regelmatig dienst als consultant voor Eurosport.
 
Naast de onvermijdelijke Pierre –Yves Rosoux, die als auto-instructeur en stuntman in de filmwereld blijft werken, zal Jacques Laffite op de VW Fun Cup #26 een andere bekende naam van het kleine scherm treffen: Arnaud Tsamère. We herinneren ons dat de Franse humorist net één jaar geleden kennis maakte met de motorsport op het circuit van Dijon aan het stuur van een VW Fun Cup. Arnaud had er zo veel van genoten dat hij aan de start was van de 25 Uren van Spa enkele maanden later. De enige ambitie van het trio Laffite-Rosoux-Tsamère is zich vermaken. De drie zullen deelnemen aan de twee races die op het menu van de Trophée de Bourgogne staan met een eerste race van 150 minuten op zaterdag vanaf 11u05 en een tweede race van 210 minuten zondag ochtend met de start om 8u45.

Kronos Events press  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons