van der Horst

Trophée de Bourgogne: Nabeschouwing Xavier Maassen

Het autosportseizoen 2014 van Xavier Maassen blijft maar voortgaan aan een bijzonder hoog toerental. Op het zeer snelle circuit van Dijon in de Franse Bourgogne behaalde de Limburger zijn vierde podium op rij van het seizoen… in vier wedstrijden en minder dan vier weken. Na de derde plaats bij de eerste race van het Belgische kampioenschap BRCC op Circuit Zolder, volgden vorige week twee podia in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op Francorchamps en afgelopen weekend werden Xavier Maasen, Dylan Derdaele en Kenneth Heyer knap derde in de tweede manche van het Belgische uithoudingskampioenschap BRCC. In een zeer bewogen wedstrijd, met alle ingrediënten die uithoudingsraces zo mooi maken, kwam het trio in de Porsche 911 GT3-R van het Belgische Belgium Racing als derde over de meet… om als tweede in het kampioenschap weer uit de prachtige wijnstreek te vertrekken. En wat wil de speling van de kalender nu? De volgende race van het BK Circuit is op 5 en 6 juli… in Zandvoort.
  • Hamofa Performance
Het Belgische circuitkampioenschap biedt een op zijn minst mooie en afwisselende kalender aan. Na de openingsrace in Zolder was het de beurt aan Dijon in het midden van Frankrijk, om overigens later in het seizoen nog naar Zandvoort en uiteraard Spa-Francorchamps te trekken.
 
“Dijon is een schitterend circuit, met een heel rijke geschiedenis”, legt Xavier Maassen uit. “Natuurlijk is er de omgeving, de wereldberoemde Bourgogne, maar ook het circuit zelf is bij autosportgepassioneerden zeer bekend. Google maar eens René Arnoux, Gilles Villeneuve en Dijon en ga dan even zitten. Wat leuk is dat 35 jaar na dat legendarische duel, Dijon amper veranderd is: snelle bochten, hoogteverschil en een gigantische rechte lijn… het is een ervaring op zich en een circuit old school, zoals ze wel eens zeggen!” 
 
De race zelf verliep niet geheel vlekkeloos, “al mogen we niet klagen over het resultaat en vooral onze prima zet in het kampioenschap. De wedstrijd zelf kende meerdere regenbuien, de verschillen waren altijd heel klein en de safety car deed ook weer mee. Ik startte goed, kon als leider mijn pitstop uitvoeren, maar daarna was het in de zeer moeilijke weersomstandigheden niet altijd even makkelijk om de Porsche 100% te benutten. Al bij al hebben we het beste eruit gehaald, maar ik denk wel dat er nog marge tot verbetering is en ik wil uiteraard ook die eerste zege zo snel mogelijk wegkapen. Nu doen we hier met onze derde plaats een zeer goede zaak, want we schuiven naar de tweede plek in het kampioenschap op. In Zandvoort zullen we 200% gemotiveerd zijn om de leidersplaats aan te vallen.”
 
Alvorens Xavier Maassen naar Zandvoort (5-6 juli) trekt voor de tweede race van het Belgische kampioenschap, zijn er eerst nog de tweede en derde meeting van de Benelux Porsche GT3 Cup Challenge, op Zandvoort (6-9 juni) en Zolder (27-29 juni). “Voor de komende wedstrijd in Zandvoort zijn we dan ook nog op zoek naar een rijder met het bronzen statuut,” weet Maassen nog. “De combinatie van ons team DVB RACING, mijn ervaring in de Porsche 911 en een snelle bronzen rijder, moet goed zijn voor hele sterke resultaten. Wie zich aangetrokken voelt, kan altijd contact met ons opnemen!”

Xavier Maassen pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op donderdag 15 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons