van der Horst

Trophée de Bourgogne: WRT is beide Aston Martins te snel af in kwalificaties (Foto Update)

WRT - Audi R8 LMS ultra #4
WRT - Audi R8 LMS ultra #4
De WRT Audi LMS ultra van het Franse duo Jousse-Teneketzian heeft vanmorgen de snelste tijd gedraaid tijdens de kwalificatie voor de tweede manche van het BRCC. De chrono van de gastrijders kwam er reeds vrij vroeg in de sessie en werd nadien niet meer verbeterd. Nochtans zitten de naaste achtervolgers dicht in de buurt met de eerste Aston Martin GT3 van het trio Verbergt-Redant-Coens op maar 0.122s.
  • Prospeed Competition
Brussels Racing - Aston Martin V12 Vantage GT3
Brussels Racing - Aston Martin V12 Vantage GT3
Ook de tweede Brussels Racing V12 Vantage met Grivegnée-Schmetz-Bouvy achter het stuur kwam zeer dicht in de buurt, maar verloor in de slotminuten de strijd voor de eerste startrij met een luttele 0.017s tegenover de zusterwagen. Deze zal de tweede startrij delen met de SRT-Corvette van Soulet-Ide-Makelberghe die op zijn beurt ook maar een bumperlengte te kort kwam. De eerste twee startrijen zitten zodoende op amper 0.166s van elkaar, wat op zich het beste doet verhopen voor de race van morgen.

Trophée de Bourgogne: De kwalificaties in beeld gebracht
Ook de Porsche GT3-R van Belgium Racing voor Derdaele-Heyer-Maassen draaide goed mee in de kwalificatie en klokte de vijfde tijd op een halve seconde van de pole. Zoals verwacht kwam de Audi R8 LMS van Kumpen, Longin en Beliën door zijn oudere configuratie en gebrek aan power te kort tegen het meer moderne GT3-geweld, de zesde chrono (+1,8 sec) en laatste van de Pro wagens was uiteindelijk de uitkomst. De PK Audi heeft dan weer het voordeel dat hij 1min50sec. minder lang moet stilstaan in de race door de geldende BoP.
 
Trophée de Bourgogne: De kwalificaties in beeld gebracht
Zoals verwacht ging de pole in Endurance Cup naar de Ferrari 458 Challenge van Thems Racing by Powercars voor Van Dierendonck-Van Oost-Van Hooydonk. Het trio haalde het vrij vlot van de Belgium Racing Porsche met Hoevernaars-Van Haeren-Corten en de Ferrari 458 Challenge van Soenen en Vervisch. Verder in het rijtje vinden we nog de Proconcept Porsche, de Ferrari van de broers Thiers en de MExT-Porsche met Tanghe-Stevens als vervangers van de broers Wauters die niet konden afreizen naar Dijon wegens een te drukke concertagenda.
 
DVB Racing - KTM X-Bow
DVB Racing - KTM X-Bow
In de BRCC Trophy waar dit weekend het merendeel van het deelnemersveld weer bestaat uit de GC V6 Cup wagens, ging de best tijd dan ook naar een van deze silhouettes. Stéphane Lemeret was uiteindelijk de primus in de Trophy, voor de verrassende DVB Racing KTM X-Bow van het trio Mezquita-Weisshaupt-Gulicher. Uiteindelijk zetten 19 wagens een tijd neer, de Prime Racing Ginetta wisselde van motor vannacht en kwam niet aan rijden toe, net als de GT One Motorsport Toyota GT86. De Aston Martin GT4 en zesde GC V6 Cup bolide ontbreken dit weekend.

--- UITSLAG KWALIFICATIES BRCC DIJON (pdf) ---

Bekijk hier het fotoalbum van de kwalificatiesessie op het circuit van Dijon.

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Racing Car Championship op zaterdag 10 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons