van der Horst

Trophée des Fagnes: Voorbeschouwing van de organisatoren; Van Zolder naar Francorchamps

Belgian Racing Car Championship
Belgian Racing Car Championship
Na de winst in de Zolderse BRCC-openingsmanche van het duo Bert Longin-Xavier Stevens in de Porsche 991 Cup van het MExT Racing Team, geeft het BRCC in Spa-Francorchamps afspraak voor een tweede one day-meeting. Tijdens de Trofee van de Hoge Venen wordt er immers op zaterdagochtend 4 april getraind en meteen nadien volgt er een vieruursrace, waarin de BRCC-teams het gezelschap krijgen van een dertigtal auto’s van de Franse TTE Endurance.
Bert Longin zal deze keer de winnende Porsche van het MExT Racing Team delen met Koen en Kris Wauters.

“De auto geraakte pas in laatste instantie klaar voor de aftrap in Zolder en wij beseften maar al te goed dat de winst er kwam dankzij de pech van de Ferrari,” stelt Bert. “Koen en Kris hebben ondertussen de kans gekregen uitvoerig test te rijden en een aantal zaken te verbeteren. Dat zou ons moeten toelaten voluit te gaan voor de overwinning.”

Om dat waar te maken, moeten zij opnieuw rekeninghouden met de Ferrari 458 van Frank en Hans Thiers, zonder de hulp van Jeffrey Van Hooydonk, maar nog steeds kundig gerund door het DVB Racing.

Grote afwezige is het Belgium Racing dat zich nochtans had voorbereid om in de Ardennen met het duo Derdaele-Hoevenaars aan de slag te gaan…
“In laatste instantie bleek het niet mogelijk om de nieuwe Porsche tijdig rijklaar te krijgen,” jammerde team-manager Jan Gabriëls. “Spijtig, want wij waren erop gebrand om in Francorchamps voor de algemene overwinning te gaan.”

Op sportief vlak strijden de Cup-auto’s dit jaar samen met de BRCC Trophy voor een algemeen klassement en dat resulteerde op Circuit Zolder in de 2de plaats “scratch” van de SEAT TCR van Mondron-Bouvy. In Francorchamps neemt journalist-piloot Stéphane Lémeret plaats naast Mondron. De tegenstand zal komen van de Nederlandse BMW M3 GT4 van Gerard Van der Horst, William van Deyzen en deze keer Nico Verdonck als derde man, de Spaanse SEAT Totcar voor Jorge Belloc Diaz en Luis López Anós, de BMW M1 van Luxemburger Alain Berg en de Toyota GT 86 van het Belgische GT One Motorsport. Mathieu Simoné, de rijder-tuner, zal de Japanse bolide delen met Lorenzo Donniacuo. Laatstgenoemde is geen onbekende in de paddock van de races die Kronos Events organiseert. Hij is immers samen met Fred Bouvy één van de kandidaten voor de eindzege in de VW Fun Cup.

Hoewel zij niet voor punten gaan in de BRCC Trophy, zullen de vijftien SEAT Supercopa’s - aangevuld met een vloot Clio’s - van het Franse TTE op de piste alleszins voor de nodige animatie zorgen.

Kampioenschap: 1. Bert Longin-Xavier Stevens 25; ; 2. Guillaume Mondron-Fred Bouvy 20; 3. Frank Thiers-Hans Thiers-Jeffrey Van Hooydonk 16; 4. Gerard Van der Horst-William Van Deyzen, 13, etc.

Kronos Events
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 3 april 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons