van der Horst

Trophée des Fagnes: Jürgen Van Hover goed voor driemaal zilver met de Norma in Sprint

Jürgen Van Hover - Norma M20 F
Jürgen Van Hover - Norma M20 F
Afgelopen weekend behaalde Aalstenaar Jürgen Van Hover driemaal een tweede plaats in het openingsweekend van de Special Open Trophy in het kader van de Tropée des Fagnes op Spa-Francorchamps. Van Hover toonde zijn snelheid en gedrevenheid met de Norma tegen de quasi onklopbare Wolf GB08 van de Italiaanse broers De Val die driemaal met de zege gingen lopen.
  • Prospeed Competition
Jürgen Van Hover: “Met de Norma namen we het op tegen het fabrieksteam van Wolf. Het leek een onmogelijke opdracht maar toch hadden de Italianen die de nagelnieuwe Wolf besturen het iets moeilijker dan gedacht. De eerste plaats ging weliswaar drie keer naar Wolf maar ik slaagde er toch in om meerdere ronden aan de leiding te rijden, dit met een absoluut minimum aan testwerk. Enkel een mechanisch probleem met de paddle shift weerhield ons van een spannende strijd tot op het einde. Als ik heel laat remde kon de computer niet volgen en weigerde de versnellingsbak op tijd terug te schakelen. Tijdens de tests op de tragere omloop van Zolder hadden we daar geen last van. Dit software-probleem zal tegen volgende race door de leverancier opgelost worden. In elk geval was het een uitstekend weekend waar we als team in zijn totaliteit heel veel indruk gemaakt hebben".

De volgende sprintraces worden verreden op Circuit Zolder tijdens het laatste weekend van april. Van Hover maakt zich sterk dat hij opnieuw voor zware oppositie zal zorgen en hoopt dat het verschil op de Wolf's kleiner zal zijn, waardoor we ons opnieuw aan spannende wedstrijden mogen verwachten.



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Special Open Trophy op woensdag 10 april 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons