van der Horst

Trophy of the Dunes: Nabeschouwing Vanbellingen-Sluys

Constante prestaties en doorzettingsvermogen. Dat zijn dit seizoen de sleutelwoorden voor de opmerkelijke prestaties van Steve Vanbellingen, die het stuur van de BMW M3 Silhouette van JR Motorsport in de Supercar Challenge nog steeds deelt met Oost-Vlaming Ward Sluys. Vanbellingen gaf het hele seizoen het beste van zichzelf en slaagde er, op twee weekends van het einde, in om de leiding in het kampioenschap over te nemen.
Met de podiumplaats tijdens de 24 Uur van Zolder vers in het geheugen, trokken JR Motorsport, Steve Vanbellingen en Ward Sluys naar de Nederlandse kuststreek bij Amsterdam, om er hun tweede plaats in de GT-categorie van de Supercar Challenge te verdedigen of misschien wel een aanval te plaatsen op de leiderspositie van Pierre-Etienne Bordet. “Het team heeft afgelopen week erg hard gewerkt om de wagen volledig na te kijken en indien nodig alles te vervangen. De hele groep is ontzettend gemotiveerd om een positief vervolg te breien aan het succes van vorig weekend”, zei Steve op vrijdagmorgen.

Het resultaat na de kwalificatiesessie, een vierde plaats in de GT-klasse, was misschien niet het verhoopte verdict, maar er kwam al snel een verklaring. “Er zat heel wat meer potentieel in de auto, maar we hebben gewoon geen enkele vrije ronde kunnen afwerken. Tijdens de wedstrijden zullen we er staan!” Profetische woorden van de voormalig Belgisch kampioen, want de balans na het weekend in de duinen van Zandvoort is gewoonweg schitterend.

“Tijdens beide wedstrijden maakten we aanspraak op de zege. Op zaterdag hingen we aan de leiding tot een probleem met de versnellingsbak ons plots terugsloeg. We moesten de laatste twintig minuten afwerken met de derde versnelling, waardoor we eigenlijk nog best tevreden waren met de tweede stek. Bovendien ging onze grote concurrent, Pierre-Etienne Bordet, van de baan met de Volvo. We namen dan ook de leiding over in het kampioenschap, een resultaat waar ik voor het weekend meteen voor getekend had.”

JR Motorsport spaarde zijn krachten niet en monteerde voor de tweede race een nieuwe versnellingsbak in de auto van Steve en Ward, die het team op zondag bedankten voor het geleverde werk met een nieuwe tweede plaats. “De Volvo kon opnieuw niet uitrijden en dus nemen we nu ongeveer 25 punten voorsprong in de tussenstand en staan we ook algemeen heel goed geklasseerd. Het devies is nu om

alle resterende wedstrijden uit te rijden, en dan vermoed ik dat we de titel binnenhalen!”
Over drie weken verdedigen Steve en Ward op het circuit van Spa-Francorchamps dus de leiderspositie in de GT-klasse van de Supercar Challenge tijdens de laatste Belgische afspraak van het seizoen, maar de Leuvenaar zal datzelfde weekend misschien ook aan de start staan in een rally. “Dat wordt inderdaad een grote uitdaging, al is het nog niet honderd procent zeker dat ik dat weekend ook zal rally rijden. We willen in Francorchamps in ieder geval volledig gefocust aan de start staan!”

Vanbellingen Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op dinsdag 10 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophy of the Dunes.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons