van der Horst

Trophy of the Dunes Zandvoort: Mooi startveld voor de 2 races - Moeilijke tijden voor McLaren

Geddie - McLaren GT3
Geddie - McLaren GT3
In de Formule 1 kent McLaren dit jaar een slecht jaar, de wagen deugt niet en bij het Britse team twijfelt men of er dit jaar nog een podiumplaats in zit. Maar ook in de GT-racerij heeft McLaren het moeilijk. De MP4-12C’s kwamen er niet aan te pas in de 24 uren van Spa en enkele teams uit de BES denken er aan om volgend jaar over te schakelen naar een betrouwbaardere bolide. Ook in het Britse GT krijgt het merk nu een klap, United Autosports trekt zijn beide McLaren’s terug uit het kampioenschap wegens de tegenvallende resultaten. Het team blijft wel verder een MP4-12C inzetten in de Supercar Challenge.
  • Dreamdrive
United Autosports concentreert zich voor de rest van het jaar op de Audi R8 LMS ultra van Matt Bell en Mark Patterson, die wel mooi presteerden en momenteel vierde in het kampioenschap liggen. Ondanks het forfait van beide McLaren’s kan Zandvoort rekenen op een mooi startveld van iets meer dan 30 wagens. Dit is ten dele te wijten aan het feit dat de twee races over een uur naast voor het Brits kampioenschap ook meetellen voor het Dutch GT4 kampioenschap. Het Nederlandse kampioenschap kan echter opnieuw slechts rekenen op een zestal inschrijvingen.

Naast het forfait van de United Autosport McLaren’s vindt er dit weekend tijdens de ”Trophy of the Dunes” nog een opmerkelijke switch plaats. Mtech al een ganse poos trouwe klant bij Ferrari, laat de 458 Italia op stal en kiest voor het inzetten van een Ginetta G55 GT3 met als rijders Derek Johnston en Luke Hines. Van Belgische zijde komt het Team WRT opnieuw aan de start met een Audi R8 LMS ultra voor Rembert Berg en Warren Hughes.

Foto: Supercar ChallengeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op donderdag 5 september 2013.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons