van der Horst

Truck GP: Bertrand Baguette krijgt zege cadeau na straf voor Van Parijs

Glenn Van Parijs & Bertrand Baguette
Glenn Van Parijs & Bertrand Baguette
Beide AUGUST by NGT piloten Glenn Van Parijs en Bertrand Baguette kwamen in die volgorde als eersten over de finishlijn van de tweede race van de Porsche Carrera Cup Benelux op Circuit Zolder. Maar Van Parijs kreeg een penalty toebedeeld voor een inbreuk bij de startprocedure en verloor zo de zege aan teamgenoot Baguette. Van Parijs viel terug naar de vierde positie waardoor Dirk Schouten (Q1 Trackracing) en Flynt Schuring (Huber Racing) mee het podium op mochten.
  • Skylimit Events
Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Van Parijs was het snelst weg bij de start maar ook nu weer werd de race na amper één ronde geneutraliseerd met de safety car nadat de wagens van Aaron Mason en Lucas Van Eijndhoven  op elkaar inreden. Een lange onderbreking achter de safety car volgde en wanneer het veld weer losgelaten werd kwam het bericht dat Van Parijs een straftijd van 5 seconden kreeg wegens een valse start. Het was dus aan de AUGUST by NGT piloot om een voldoende grote voorsprong te nemen op zijn naaste concurrenten. Maar die kans kreeg hij niet want Rik Koen en Robin Knutsson gingen er beiden af in de Villeneuve chicane met een nieuwe safety car procedure als gevolg. De herstart werd gegeven voor slechts één ronde en het was onmogelijk voor Van Parijs om in die korte tijd een voldoende voorsprong uit te bouwen. Baguette kreeg de zege, Van Parijs viel terug naar positie vier achter Schouten en Schuring.
 
Sam Dejonghe - RedAnt Racing
Sam Dejonghe - RedAnt Racing
Sam Dejonghe (RedAnt Racing) vatte de eerste ronde als achtste aan en wist nog enkele plaatsen te winnen om de race als vijfde te beëindigen. Robert de Haan (Richardson), die de eerste race won, lag aanvankelijk op de derde plaats maar verloor al vlug een positie aan Schouten. Een sortie na de eerste linkse deed hem nog verder afzakken en naarmate de race vorderde moest de Nederlander, duidelijk in de problemen, de ene na de andere wagen laten passeren om helemaal achteraan te eindigen. De Haan miste zo de kans om zich in deze race al te verzekeren van de titel.  

Hans Weijs jr. - Hans Weijs Motorsport
Hans Weijs jr. - Hans Weijs Motorsport
Hans Weijs jr. (Hans Weijs Motorsport) kwam als zesde over de streep en won daarmee de Pro-Am klasse. Sacha Norden (GP Elite) finishte één plaats verder maar is nu al zeker van de titel in de Pro-Am klasse. Geen nieuwe zege voor Luc Vanderfeesten (RedAnt Racing) in de Am klasse, al vroeg in de race ging de wagen om zijn as. De klassezege was ditmaal voor Cédric Chassang (GP Elite).

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Carrera Cup Benelux op zondag 10 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Truck Grand Prix.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons