van der Horst

Truck GP: Glenn Van Parijs tweemaal op pole in de Porsche Carrera Cup Benelux

Glenn Van Parijs - AUGUST by NGT
Glenn Van Parijs - AUGUST by NGT
Glenn Van Parijs (AUGUST by NGT) zal zondag in beide races voor de Porsche Carrera Cup Benelux op circuit Zolder van op de pole starten. Van Parijs, die twee weken geleden op het Limburgse circuit nog de 24 Hours won, toonde zich in de kwalificatie voor de Porsche Carrera Cup Benelux sneller dan Robert de Haan (Richardson), Rik Koen (JW Raceservice) en Bertrand Baguette (AUGUST by NGT).
Sacha Norden - GP Elite
Sacha Norden - GP Elite
Glenn Van Parijs was niet alleen de snelste van het veld, hij zette ook een nieuw ronde record neer in 1:29.469, hij was daarmee een tiende seconde sneller dan Robert de Haan. Het vorige ronde record stond sinds vorig jaar op naam van Harry King, maar hij geraakte niet onder de 1:30. Op de tweede startlijn voor race 2 vinden we Rik Koen en Bertrand Baguette gevolgd op lijn drie door Dirk Schouten (Q1 Trackracing) en Sam Dejonghe (RedAnt Racing). Sacha Norden (GP Elite) klokte de zevende tijd en was tevens de snelste in de Pro-Am klasse. Hij krijgt Flynt Schuring (Huber Racing) naast zich op de startgrid. In de Am klasse ging de pole naar Cédric Chassang (GP Elite).
 
Bertrand Baguette - AUGUST by NGT
Bertrand Baguette - AUGUST by NGT
De startgrid voor de tweede race werd bepaald door het nemen van de tweede snelste ronde van iedere rijder. Ook hier was Van Parijs de beste, maar ditmaal voor zijn teamgenoot Bertrand Baguette. Robert de Haan en Dirk Schouten delen de tweede startrij. Rik Koen (JW Raceservice) en Sam Dejonghe zijn respectievelijk vijf en zes, de vierde startlijn is voor Flynt Schuring en Robin Knutsson (Parker Revs Motorsport). Sacha Norden (negende algemeen) was opnieuw primus in de Pro-Am klasse. Cédric Chassang was opnieuw de beste in de Am klasse.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 9 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Truck Grand Prix.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons