van der Horst

Truck GP: Wie doet beter dan Nathan Vanspringel?

Nathan Vanspringel - Vanspringel Motorsport
Nathan Vanspringel - Vanspringel Motorsport
Voor de vierde manche van de Belgisch-Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup keert V-Max Racing Management a.s. weekend terug naar Circuit Zolder en dat heeft alles te maken met het eerder annuleren van de Spa Euro Race en het daarop vinden van een geschikte vervangdatum. Dat werd, dankzij de samenwerking met Circuit Zolder, de H. Essers FIA ETRC Belgian Truck Grand Prix, al vele jaren een vaste en succesvolle afspraak van de ‘truckers’ op het Limburgse asfalt!
  • Dreamdrive
In tegenstelling tot wat veelal het geval is binnen de organisatie van Dick van Elk, vergezellen er deze keer geen andere V-Max Racing Management-series de Ford Fiesta Sprint Cup en maakt de Ford-merkenrace aldus integraal deel uit van het hoofdprogramma van de Truck Grand Prix, met de twee races van dertig minuten mooi op zondagnamiddag! 
 
Alle ogen zullen daar gericht zijn op de #29 Vanspringel Automobiles van Nathan Vanspringel, die als leider in liefst drie kampioenschappen aan de start verschijnt van de zevende (en normalerwijze ook de achtste) race van het jaar! Zes weekends of twaalf races staan er op het programma van dit vierde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup en na de afspraak op Circuit Zolder zijn er nog twee meetings of vier races te gaan. Het zal voor iedereen duidelijk zijn dat de in Zolder behaalde punten wel eens beslissend zouden kunnen zijn in de finale afrekening… 
 
Kenny Herremans - AM FordStore Feyaerts
Kenny Herremans - AM FordStore Feyaerts
Bij Vanspringel Motorsport heeft men ondertussen stilgestaan bij de oorzaken waarom zij tijdens de Jack’s Racing Day op TT Circuit Assen niet hoger, beter wisten te scoren en zijn zij  vastbesloten om tot het uiterste te gaan en de posities van Nathan, broer Geoffrey en FordStore Vanspringel te verstevigen. Ook bij concurrent FordStore Feyaerts werd met gemengde gevoelens teruggeblikt op de afspraak in het verre Groningen. Kenny Herremans beleefde een moeilijk weekend en dat had veel te maken met vooreerst een motor die niet volle pond gaf, het wisselen van auto met teamowner Tom Feyaerts, zware blikschade in Race 1 en ook nog eens puntenverlies door té snel starten onder safety car. Zonder die ellende had Herremans veel beter gedaan dan een 6de en 3de plek en zou niét Nathan maar de man van de #3 AM FordStore Feyaerts als puntenleider naar Circuit Zolder zijn getogen!  
 
Met 79 punten werpt Milan De Laet zich nu op als de directe belager van het duo Vanspringel-Herremans en dat heeft de rijder van de #22 EJ Automotive te danken aan de mooie overwinning in Race 1 en een 2de plek in Race 2. Bovendien is de jonge Brabander 2de in de Junior-punten en laat hij  daar Tomas De Backer achter zich. Deze laatste zorgde in Race 2 voor een onuitgegeven stunt, door niet alleen van start tot finish de Belgen te domineren maar ook, en dit voor de eerste keer dit jaar, Nederlander Laurens de Wit naar de tweede plaats te verwijzen in de Dutch Belgian Super Star! De herhaalde pech in de voorgaande races weerhield de rijder van de #97 Ford Peerlings er evenwel van om in de tussenstand aansluiting te vinden met de kopmannen. Met slechts 57 punten moet hij bovendien Philippe Huart (de beste vertegenwoordiger van Ford Peerlings) en Tom Feyaerts (#4 FordStore Feyaerts) voorlaten. 
 
Polle Geusens - Ford Peerlings
Polle Geusens - Ford Peerlings
Doordat hij pas in de tweede meeting zijn opwachting maakte – en er meteen vol scoorde – moet ook Polle Geusens, de vervanger van onfortuinlijke Walter Cleynhens in de #90 Ford Peerlings, vrede nemen met een 7de rang. In Race 1 werd hij knap 2de, achter De Laet en voor Ford Peerlings-maatje Huart, en dat toont dat Vanspringel, Herremans, De Laet, De Backer & Co wel degelijk rekening moeten houden met de ex-rallyrijder. Hetzelfde kan gezegd worden van het Alnimax-duo Maxim De Witte en Alexander Borgmans, die verstek gaven voor de Openingsraces op Circuit Zandvoort en vanaf de tweede afspraak op Circuit Zolder altijd in de voorhoede waren terug te vinden.  
 
Junior Planckaert - FordStore Feyaerts
Junior Planckaert - FordStore Feyaerts
De Alnimax Ford Peerlings Lommel-formatie en ook Wim Coekelbergs – in zijn tweede échte meeting en voortaan met een eigen Fiesta - krijgen in het kader van de Truck Grand Prix voor de eerste keer de gelegenheid de degens te kruisen met Junior Planckaert. De zoon van pater familias Eddy debuteerde immers knap op het Nederlandse duinencircuit, maar zoals geweten verdween hij na een motorongeval voor lange tijd in de ziekenboeg. Benieuwd waar we in het woelige veld de gele #11 FordStore Feyaerts gaan mogen situeren…  
 
Een échte nieuwkomer is Johan Van Loo, bekend van 24 Uren van Zolder en Belcar, die op Circuit Zolder zal kennismaken met de Ford Fiesta Sprint Cup en hiervoor uitkomt voor het team van Bart Loenders.  
 
Na de vrije trainingen en de kwalificaties op zaterdag 11 september is er op zondag 12 september om 14u10 Race 1 en Race 2 gaat van start klokke 16u33.  
 
Kampioenschap: 
 
Overall: 1. Nathan Vanspringel 98; 2. Kenny Herremans 94; 3. Milan De Laet 79; 4. Philippe Huart 68; 5. Tom Feyaerts 59; 6. Tomas De Backer 57; 7. Polle Geusens 49; 8. Maxim De Witte 43; 9. Alexander Borgmans 40; 10. Geoffrey Vanspringel 38; 10. Junior Planckaert 22; 11. Wim Coekelbergs 18 
 
Junior Ford Fiesta Sprint Cup: 1. Nathan Vanspringel 98; 2. Milan De Laet 79; 3. Tomas De Backer 57; 4. Alexander Borgmans 40 
 
Ford Dealer Team Championship: 1. #29 Vanspringel Automobiles 101; 2. #3 AM FordStore Feyaerts 92; 3. #98 Ford Peerlings 74; 4. #4 FordStore Feyaerts 62; 5. #97 Ford Peerlings nv Pelt 59; 6.#90 Ford Peerlings nv Pelt 53; 7. #19 Ford Peerlings Lommel 46; 8. #14 Ford Peerlings Lommel 43; 9. #30 Vanspringel Automobiles 41; 10. #11 Team Longin by FordStoreFeyaerts 24;11. #95 Ford Peerlings nv Pelt 6 
 
Dutch Belgian Super Star: 1. Laurens de Wit 119; 2. Nathan Vanspringel 101; 3. Nikodem Wierzbicki 89; 4. Kenny Herremans 88; 5. Milan De Laet 72 ; 6. Aleksander Olejniczak 63; 7. Philippe Huart 60 ; 8. Gianni Stefano van de Craats 59 ; 9. Jacco Van de Wal, Daniëlle Geel 54 ; 11. Tom Feyaerts 52 ; 12. Stefan Barewijk, Polle Geusens 50 ; 14. Maxim De Witte, Tomas De Backer 48 ; 16. Johan Land, Geoffrey Vanspringel 39 ; 18. Alexander Borgmans 35 ; 19. Lisette Grinwins 31; 19. Lisette Grinwins 31 ; 20. Esmée Kosterman 27 ; 21. Junior Planckaert 19; 22. Bart Loenders 18 ; 23. Kristoff Cox 14 ; 24. Wim Coekelbergs 12.

Ford Fiesta Sprint CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op donderdag 9 september 2021.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons