van der Horst

6H of the Glen: Westbrook/Valiante houden OAK Morgan van zege - Paltalla wint - Goossens op podium

Spirit of Daytona Racing - Corvette DP
Spirit of Daytona Racing - Corvette DP
Richard Westbrook en Michael Valiante hebben de United Sportscar Championship race op Watkins Glen gewonnen. Na zes uur racen waren de verschillen bijzonder klein dankzij enkele neutralisaties en in de finale ronde wist Westbrook Alex Brundle in de Oak Racing Morgan af te houden en zo Spirit of Daytona de eerste zege in meer dan een jaar te schenken. Corvette zegevierde nogmaals in GTLM, nadat Antonio Garcia onze landgenoot Marc Goossens achter zich kon houden in de eindfase. Markus Palttala en Dane Cameron domineerden GTD en pakten een oververdiende zege. Core Autosport reed tot slot naar een vierde zege op vijf races.
  • Oeste Kart
Halfweg de wedstrijd pakten de Corvette zusterbolides met respectievelijk Joao Barbosa en Brian Frisselle aan het stuur de meeste punten dankzij een slimme pitstrategie, voor deze van merkgenoten en latere winnaars Westbrook/Valiante. De OAK Racing Morgan slaagde er naar het einde van de race toe de leiding te nemen en een confortabele voorsprong uit te bouwen, tot een neutralisatie enkele ronden van het einde het veld terug bij elkaar bracht en Westbrook voorbij kon gaan aan de LMP2 richting de zege. Even later werd, wegens een crash van de Ford-Riley van Scott Pruett en Renger van der Zande nogmaals een caution uitgevaardigd, maar Brundle geraakte niet meer voorbij Westbrook. Brundle/Yacaman/Ho-Pin Tung bleken na afloop evenwel niet teleurgesteld met de tweede plaats op rij, temeer omdat het trio de indruk had de wagen en vooral de banden beter onder de knie te hebben. De Corvette DP #5 van Barbosa/Fittipaldi/Frisselle vervolledigde het podium. In LMPC ging de zege zoals vermeld naar het Core Autosport trio Bennett/Braun/Gue, waardoor de #54 Oreca nog iets steviger aan de leiding in het klassement staat.

Corvette sloot wederom af als winnaar in GTLM, nadat Garcia in de slotfase Marc Goossens achter zich wist te houden. Het rood-witte addergebroed leek zich overigens goed in zijn vel te voelen, want de SRT zusterbolide eindigde zowaar ook op het podium. GTD werd simpelweg gedomineerd door de Turner Motorsport BMW in handen van de Eupense Fin Markus Palttala en Dane Cameron en het duo pakte dan ook verdiend hun eerste zege. Patrón Endurance Cup leiders Sweedler/Bell finishten als tweede, voor Porschisten Potter/Lally/Asch.

De volgende halte voor het Tudor United Sportscar Championship is het Canadian Tire Motorsport Park over twee weken voor een race over 2 uur en 45 minuten.

--- Uitslag TUSC 6H of the Glen 2014 (pdf) ---

Foto: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Tudor United Sportscar Championship op maandag 30 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6h Watkins Glen.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons