van der Horst

Detroit: Broers Taylor winnen - Ferrari primus in GTD

Wayne Taylor Racing - Corvette DP
Wayne Taylor Racing - Corvette DP
De gebroeders Jordan en Ricky Taylor hebben de Chevrolet Sports Car Classic gewonnen, een race over 100 minuten in de straten van Detroit. De ganse wedstrijd vertoefde de Corvette van de familie Taylor vooraan het veld, maar in de eindfase sloeg bijna het noodlot toe. Na een contact verloor Ricky Taylor de leiding, maar hij slaagde er evenwel in toch nog als eerste over de meet te komen en daardoor ook de leiding in de puntenstand te grijpen. Ferrari ging met de bloemen lopen in GTD, terwijl Palttala en Heylen een top tien notering mee naar huis namen.
Twee neutralisaties brachten het veld in de straten van Detroit telkens terug bij elkaar. De groene vlag na de laatste caution leidde was het startschot voor een sprint van een halfuur. Ricky Taylor slaagde er in de leiding te behouden, maar de Action Express Racing Corvette #5 naderde snel in de handen van Joao Barbosa. In een poging in de eindfase de koppositie over te nemen, raakte de Portugees evenwel de bolide van zijn leidende merkgenoten. Taylor eindigde in de muur, maar kon zijn weg verderzetten. De leiding was hij evenwel kwijt, tot Barbosa even later een lekke band kreeg tengevolge van het eerdere contact. Taylor kon aan de meet nipt polesitter Ricahrd Westbrook afhouden, terwijl de gehavende Corvette van Barbosa/Fittipaldi nog als laatste in dezelfde ronde als zesde werd geklasseerd. Dankzij het late incident, eindigde ook de Oak Morgan van Yacaman/Pla nog op het podium.

In de GT Daytona klasse was het Ferrari dat met de overwinning aan de haal ging nadat Balzan de Scuderia Corse 458 Italia als eerste over de meet stuurde. Het podium was overigens danig gevarieerd, met de Porsche van James/Farnbacher op plaats twee en de Audi R8 LMS van Haase/Miller op het laagste schavotje. Aston Martin miste net het podium en Paltalla finishte met teamgenoot Cameron als zesde, drie plaatsen beter dan de Porsche van Heylen/Snow.

Een week na de actie in Detroit, trekken de PC-deelnemers van de TUSC-karavaan reeds naar de Kansas Speedway. Tijdens de 6H in Watkins Glen eind van de maand zien we terug alle klassen in actie.

--- Uitslag TUSC Chevrolet Sports Car Classic 2014 (pdf) ---

Foto: IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Tudor United Sportscar Championship op maandag 2 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Detroit.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons