van der Horst

VIR: Overwinning voor de Risi Ferrari – Palttala primus in GTD (+ Video)

Fisichella/Henzler - Risi Competizione Ferrari 458
Fisichella/Henzler - Risi Competizione Ferrari 458
Giancarlo Fisichella en Wolf Henzler hebben Risi Competizione een tweede opeenvolgende klasseoverwinning geschonken en aangezien de LMP2 en Daytona Prototypes niet meereden op de Virginia International Raceway, was het tevens voor de rode Ferrari een algemene overwinning. Dominik Farnbacher, de teammaat van Marc Goossens, lag in het begin van de race op kop, maar de Viper kon deze positie niet handhaven en viel terug naar de zesde plaats. In GT Daytona (GTD) ging al voor de vierde maal dit seizoen de overwinning naar de Turner BMW van Dane Cameron en Markus Palttala. Jan Heylen werd met zijn Porsche negende bij de GTD’s.
Fisichella/Henzler - Risi Competizione Ferrari 458
Fisichella/Henzler - Risi Competizione Ferrari 458
De race op de Virginia International Raceway kende een zinderend einde; Henzler met de Falken Tire Porsche 911 RSR vocht een spetterend duel uit met Fisichella in de Risi Competizione Ferrari. Henzler had dankzij de pitstop strategie de leiding van de wedstrijd genomen, maar zag Fisichella steeds dichterbij komen en in de laatste ronde moest hij nog het onderspit delven. Giancarlo Fisichella en Pierre Kaffer wonnen zo hun tweede wedstrijd op rij. In de tweede ronde ging Kaffer nog uit de baan, maar het Ferrari duo vocht zich terug naar de kop van het veld. Henzler en Sellers eindigden tweede hun beste resultaat van het jaar.

SRT Dodge Viper GTS-R
SRT Dodge Viper GTS-R
De derde plaat was voor de Team RLL BMW van Müller/Edwards, de tweede wagen van het team bestuurd door Priaulx/Auberlen pakte de vierde plaats. Daarachter volgden twee Vipers, Dominik Farnbacher nam in het begin van de race de kop met de #91, maar Marc Goossens viel terug na een foute pitstopstrategie en de Belg vond bovendien de wagen moeilijk sturen op koude banden. Uiteindelijk liet hij de tweede Viper voor zodat Jonathan Bomarito en Kuno Wittmer kostbare punten konden pakken met het zicht op de titelstrijd. Bomarito en Wittmer liggen nu in het kampioenschap zes punten achter op Antonio Garcia die deze race afsloot als zevende, de Corvette rijder betwistte de race samen met Jordan Taylor nadat Jan Magnussen startverbod kreeg na zijn zware crash in de trainingen.

Turner Motorsports BMW Z4
Turner Motorsports BMW Z4
Markus Palttala en Dane Cameron brachten hun Turner Motorsport BMW Z4 naar de achtste plaats algemeen en wonnen wederom de GTD klasse, zij versloegen nipt de Scuderia Corsa Ferrari 458 van Balzan en Westphal. Cameron pakt bovendien de leiding in het puntenklassement. Andrew Davis en Patrick Dempsey behaalden de derde plaats met hun Dempsey Racing Porsche en stonden voor de eerste maal dit seizoen op het podium. De Audi R8 van Haase/Miller werd vierde voor de Alex Job Racing Porsche van Keen/MacNeil. Jan Heylen finishte met Madison Snow als zestiende en werd negende in zijn klasse, de Belg had in het begin van de race ook de koppositie vast maar een mooi resultaat werd vergooid vanwege een slechte pitstopstrategie.Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Tudor United Sportscar Championship op maandag 25 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Virginia.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons